Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сън, Настроение, Памет Мелатонин 1 мг | Melatonin | Natural Factors, 90 субл.табл.

Мелатонин 1 мг | Melatonin | Natural Factors, 90 субл.табл.

Цена: 15.90лв.
  • Подпомага бързото и навременно заспиване, без да оказва наркотичен или депресивен ефект.

  • Повишава качеството и продължителността на съня, благодарение на което човек се чувства отпочинал и в бодро състояние.

  • Помага на нервната система да се адаптира към промени в циркадните цикли на бодрост и сън, предизвикани от работа на дневни и нощни смени, промяна на часовите зони поради чести полети и др.

  • Облекчава дневната умора и намалява времето за заспиване при синдром на забавените сънни фази (DSPS).

  • Предизвиква релаксация и увеличава устойчивостта на организма срещу стрес и раздразнимост.

 

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Мелатонинът е главният хормон, регулиращ циркадните ритми на организма, свързани с правилния преход от бодрост към сън, съответно от засилена активност към пълен покой. Терапията с мелатонин е безопасно и ефективно решение за преодоляване на проблемите със съня, дължащи се на нервно напрежение и безпокойство, чести пътувания на далечни разстояния, работа на смени или напредване на възрастта. За разлика от синтетичните сънотворни средства, мелатонинът не създава привикване и пристрастяване или сънливост през деня. Нивата на мелатонина кореспондират с периодите на будност и сън – през деня серумните му нива са ниски, а привечер започват да се повишават и достигат своя пик между 2 и 4 часа през нощта.

 

Мелатонинът е главният медиатор на циркадните ритми, който стимулира отделянето на растежен хормон (соматотропин) в организма. Освен това, той е много мощен антиоксидант – капацитетът му за улавяне на свободни радикали е по-висок от капацитета на витамин Е и дори от този на глутатиона!

Мелатонинът често е препоръчван за превенция и лечение на джет лаг синдром, тинитус (шум в ушите), като противотуморно средство и дори като перорален контрацептив. Въпреки че някои от тези показания не са научно потвърдени, има доказателства от проучвания, сочещи, че приемът на мелатонин значително скъсява времето за възстановяване на естествения ритъм на съня при хора, които често летят в различни часови зони.

 

Защо сублингвалните таблетки са по-добрият избор?

Сублингвалните таблетки се поставят под езика и се държат до пълното им разтапяне. Те имат сериозно предимство пред „обикновените“ таблетки, защото активното вещество, съдържащо се в тях, се абсорбира много по-оптимално и бързо, отколкото при поглъщане, поради това, че заобикаля стомашно-чревния тракт и навлиза директно в кръвообращението. Сублингвалните таблетки са правилният избор и за хората, изпитващи затруднения и дискомфорт при преглъщане на капсули и таблетки.

Продуктът на Natural Factors съдържа сублингвални таблетки, всяка от които осигурява 1 mg мелатонин. Въпреки че ниската дозировка на тези таблетки позволява продължителен прием, е препоръчителна консултация със специалист. Подезичните таблетки може да се приемат и инцидентно – само за кратки периоди от време, в които нормалният сън е възпрепятстван от чести пътувания на далечни разстояния и други фактори.

 

Продуктът на Natural Factors е сертифициран от ISURA за 100% натурален състав и е вегетариански – съдържа мелатонин от неживотински източници. НЕ съдържа изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. 

 

Съставки: В 1 табл: Дн. доза:
Мелатонин

(от неживотински източници) 

1 мг 1 мг

 

Монохидратна лактоза, микрокристална целулоза,  ментова есенция,

натриева кроскармелоза,растителен магнезиев стеарат.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегетарианци.

 

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Да се приема по 1 таблетка  вечер преди лягане. Сублингвалните таблетки се поставят под езика до пълното им разтапяне. 

 

Съхранение: На сухо място недостъпно за деца и далеч от пряка слънчева светлина!