Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Аминокиселини Л - Лизин 500 мг | L-Lysine | Nutricost , 500 капс.

Л - Лизин 500 мг | L-Lysine | Nutricost , 500 капс.

Цена: 79.90лв.

Продуктът L-лизин от фирма Nutricost® е висококачествена и висококонцентрирана хранителна добавка, съдържаща есенциалната аминокиселина L-лизин, осигуряваща по-добро функциониране на имунната система. Тя е в удобна форма, която лесно се усвоява от организма, без да дразни стомаха.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Л-лизинът е есенциална аминокиселина, която играе жизненоважна роля в човешкото здраве. Нарича се „есенциална“, защото организмът ни има нужда от нея, но не може да я синтезира сам и следователно трябва да бъде приемана чрез храна или хранителни добавки.

Една от ключовите функции на лизина е неговата роля като строителен елемент на протеините, които са основните компоненти на нашите клетки и тъкани. Лизинът допринася за изграждането на различни протеини, които са от съществено значение за функционирането на организма.

Той също така подпомага абсорбцията на калций в организма. Този процес е от съществено значение за поддържането на нормалното състояние на костите и зъбите. Освен това лизинът играе важна роля в образуването на колаген - един от най-важните протеини в организма, който участва в изграждането на структурата на кожата, косата, сухожилията и хрущяла. Този процес е от съществено значение за подпомагането на заздравяването на костите след травми или наранявания.

Лизинът не само играе роля в структурните и метаболитни процеси, но също така е от съществено значение за функционирането на имунната система. Той е ключов компонент в производството на имуноглобулини - антитела, които играят важна роля в борбата с редица инфекциозни причинители и заболявания.

Другата съществена функция е участието му и в синтеза на хормони и ензими, които регулират метаболитните процеси в организма. Този факт подчертава широкия спектър на функции, които лизинът изпълнява в тялото.

Дефицит на лизин може да доведе до редица негативни последици за здравето, които включват:

· слабост и умора - липсата на достатъчно лизин може да доведе до умора и намалена физическа издръжливост;

· компрометирана имунна защита – недостатъчното количество на лизин може да предизвика намалена способност на имунната система да се бори с различни инфекциозни причинители;

· забавено заздравяване на рани - колагенът, който се произвежда чрез участието на лизин, е важен за процеса на заздравяване на рани;

· проблеми с кожата и косата - дефицитът на лизин може да доведе до суха и груба кожа, както и до дифузен косопад.

Какво е значението на L-лизин за имунната система?

Снабдяването на организма с достатъчно L-лизин е важно за оптималното функциониране на имунната система и за поддържането на здравето на организма. Дефицитът му може да доведе до намалена имунна защита и повишен риск от развитие на инфекции.

L-лизин има огромно значение за имунната система поради своите различни биохимични функции и участието си в производството на различни компоненти, които подкрепят имунната система. Ето някои от начините, по които лизин играе роля в имунната система:

Синтез на имуноглобулини

L-лизин е необходим за производството на имуноглобулини, които представляват специални антитела, отговорни за разпознаването на инфекциите и други чужди за организма агенти и борбата с тях. Тези имуноглобулини играят ключова роля в защитата срещу бактерии, вируси и други патогени.

Поддържане на нормалната структура на лигавиците

Лизинът съдейства за поддържането на нормалната структура на лигавиците в носа и гърлото. Това е важно, тъй като те са първата линия на защита срещу вируси и бактерии, които могат да навлязат в организма през дихателните пътища.

Подпомагане на фагоцитната активност

Лизинът увеличава активността на фагоцитите - клетки на имунната система, които поглъщат и разграждат чужди частици и микроорганизми.

Съставки:                                    (в 1 капс.) дн.доза NRV*%

Л-Лизин                                           500 mg 1000 mg **

Желатинова капсула, стеаринова киселина (растителен източник), оризово брашно.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсулa дневно с 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost, USA