Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Ацетил L-Карнитин | Acetil-L-Carnitin | Vitaworld ®, 120 капс.

Ацетил L-Карнитин | Acetil-L-Carnitin | Vitaworld ®, 120 капс.

Цена: 93.90лв.

Поддържа нормалния енергиен метаболизъм в мозъка.

 

· Осигурява висока бионаличност;

· 1700 mg чист L-карнитин на дневен прием.

 

Ацетил L-Карнитин – енергия за клетките и мозъка:

 

Ацетил L-карнитинът (ALCAR) е важен градивен елемент за производството на енергия и оползотворяването на мазнините, както и за синтеза на невротрансмитера ацетилхолин. За разлика от конвенционалния L-карнитин, който тялото произвежда, към ацетил L-карнитинът се добавя друга ацетилова група. Това прави усвояването на карнитина по-лесно и увеличава бионаличността му.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Ацетил L-карнитинът подпомага образуването на важния невротранмитер ацетилхолин, който е основен посредник за много от когнитивните процеси.

 

Каква е разликата между L-карнитин и ацетил-L-карнитин?

 

L-карнитин и ацетил-L-карнитин са различни форми на едно и също съединение. Ацетил-L-карнитинът е по-ефективен за подобряване на когнитивната и неврологичната функции, тъй като ацетиловата група позволява на съединението да премина кръвно-мозъчната бариера с много по-голяма ефективност, отколкото карнитинът самостоятелно.

 

Въпреки това, карнитинът е по-ефективен за подобряване на физическото представяне, тъй като има по-голямо количество, достъпно за мускулните клетки, докато количеството, което поддържа мозъчните клетки, е по-малко.

 

За какво помага ацетил-L-карнитин?

 

· Мозъчен енергиен метаболизъм. ALCAR подпомага транспортирането на мастни киселини в митохондриите, където те са необходими за производството на аденозинтрифосфат (АТФ). Подхранва клетките и по този начин повишава физическата и умствената енергия.

· Невротрансмитери. ALCAR е необходимо съединение за образуването на ацетилхолин. То подобрява паметта, умствената бдителност и плавната мисъл.

· Оптимизация на мозъка. Антиоксидантните свойства на ALCAR осигуряват невропротективни качества, повишават мозъчния невротрофичен фактор (BDNF) и подобряват кръвообръщението в мозъка.

 

Как действа ацетил-L-карнитин в мозъка?

 

ALCAR подобрява здравето и функцията на мозъка по няколко начина, но два се открояват особено.

 

· ALCAR повишава ацетилхолина, който е невротрансмитер, свързан с паметта и цялостната мозъчна функция. Ацетил-L-карнитинът е прекурсор на ацетилхолин в присъствието на коензим-А.

 

При страдащите от болест на Алцхаймер се наблюдават до 40% намалени нива на карнитин ацетилтранферазата - мозъчен ензим, като работи с карнитин и ALCAR.

 

Този спад на мозъчните ензими при страдащите от болест на Алцхаймер накара изследователите да стигнат до извода, че ниския ацетил-L-карнитин води до ниски нива на ацетилхолин, следователно до появата на дегенеративното заболяване.

 

· ALCAR подобрява енергийния баланс в мозъка, като подпомага функционирането на митохондриите в мозъчните клетки при създаването на АТФ, който е основният източник на клетъчна енергия.

 

ALCAR работи като транспортна совалка за мастни киселини през клетъчните мембрани в митохондриите, за да подпомогне синтеза на АТФ.

 

Ползи за здравето от прием на ацетил-L-карнитин:

 

· ALCAR възстановява ефективното производство на митохондриална енергия;

· Възстановява свързаните с възрастта промени в митохондриалната структура;

· Попълване на нивата на ALCAR и ацетилхолин в мозъка и тялото.

 

ALCAR има способността да повишава нивата на ацетилхолина и да подмладява мозъчните клетки, включително митохондриите. Доказано е, че това е от полза за хора, страдащи от свързани с възрастта мозъчни заболявания като болест на Алцхаймер и депресивни състояния.

 

Съставки: (в 2 капс.) (дн.доза)

 

Ацетил-L-карнитин HCL 2000 mg 2000 mg

от които чист L-карнитин 1700 mg 1700 mg

 

86% ацетил-L-карнитин HCL, покриващ агент: хидроксипропил метилц елулоза (растителна капсула).

 

Подходящо за вегани.

Не съдържа: Глутен, захар, оцветители, консерванти, алкохол.

Приложение: Допринася за поддържане на енергийния метаболизъм.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World, Германия.