Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Имуностимулатори Агарикус екстракт 500 mg | Agaricus extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Агарикус екстракт 500 mg | Agaricus extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 60.90лв.
  • Оценка: (0)

Бадемова гъба за силна имунна система.

 

Допринася за поддържането на нормалната функция на имунната система.

 

· Стандартизиран екстракт до 20% съдържание на полизахариди;

· 200 mg полизахариди и 1000 mg екстракт от Agaricus blazei в дневна доза;

· Позната още като „слънчева гъба“ или „бадемова гъба“.

 

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Заради специфичния си леко горчив вкус, Agaricus blazei murrill, накратко АВМ, е позната като „бадемова гъба“ или в Бразилия като „слънчева гъба“, откъдето е и произходът ѝ. Широко култивирана е в Япония за предимно медицински цели, където се счита за един от най-важните ядливи и кулинарно-лечебни видове гъби.

 

Традиционно се използва за лечение на много общи заболявания, например атеросклероза, хепатити, хиперлипидемия, захарен диабет, дерматити и туморни заболявания.

 

Богатият полизахариден фитокомплекс е отговорен за фармакологичните действия, както и нейните имуностимулиращи и противотуморни свойства, които са клинично потвърдени.

 

За производството на този висококачествен екстракт Vitaworld използва технология чрез щадящ процес на изпаряване за извличане на концентрат, който съдържа терапевтично важни вторични компоненти, например полизахариди, в най-добрата бионаличност.

 

Местообитание и разпространение:

 

Тази лечебна гъба расте като сапрофит (храни се с разлагаща се органична материя) и произхожда от гористите райони на Бразилия, където средата е топла и влажна.

 

От 80-те години на миналия век се открива и в други части на света, където се култивира по различни методи в зависимост от търговската ѝ употреба. Но основно този вид се култивира заради лечебните ѝ качества и се влага като суровина към различни добавки, насочени към подобряване на човешкото здраве.

 

Химичен състав:

 

Основните химични съединения в Agaricus blazei murrill са полизахаридите, от които най-ценните са бета- и алфа- глюканите, за които е установено, че упражняват антимутагенни и имуномодулиращи действия. Второстепенните съединения включват фенолни съединения, липофилни молекули, ергостерол и тритерпеноиди.

 

Тези съединения придават на гъбата противотуморната, антибактериалната, антиоксидантната и имуностимулиращата активности. Проявява още хепатопротекция срещу химични или вирусни инфекции и антидиабетна активност.

 

Лечебни свойства:

 

· Имунностимулиращ ефект

Както повечето медицински гъби, Agaricus blazei murrill е богата на имунностимулиращи полизахариди. Тези съединения засилват секрецията на интерферон и интерлевкини, които са жизненоважни компоненти на имунната система, стимулиращи производството на макрофаги, чиято основна роля е да елиминират микробите.

 

По-конкретно тези полизахариди карат макрофагите да освобождават цитокини - химикали, благодарение на които имунните клетки могат да комуникират една с друга.

 

Освен това полизахаридите, известни още като бета-глюкани, са мощни съединения, които естествено стимулират имунната система, като оптимизират реакцията ѝ към различни чужди за организма патогени. Над 150 години изследвания са установили, че бета-глюканите действат като имуномодулиращи агенти, което означава, че предизвикват каскада от събития, подпомагащи регулирането и ефективността на имунната система.

 

Бета-глютаните също стимулират белите кръвни клетки да се свързват с тумори или вируси и да освобождават веществата, които ги унищожават.

 

· Антитуморни ефекти

Бета-глюканите са съединения, известни с антитуморните си свойства, подобно на протеогликана и ергостерола, които се съдържат в АВМ.

 

Полизахаридите, които са основните активни химични съединения в гъбата, инхибират растежа на различни видове саркоми.

 

· Антивирусно действие

Свързаните с бета-глюкан полизахариди, които присъстват естествено, за да защитават гъбата срещу инвазивни организми, подпомагат терапевтично организма в борбата с бактериалните и вирусните инфекции.

 

Съставки: (в 1капс.) дн. доза (2капс.)

 

Агарикус, екстракт от плодно тяло 500 mg 1000 mg

/съдържа полизахариди 20%/ 100 mg 200 mg

 

80.6% Агарикус (Agaricus blazeii) екстракт от плодно тяло, растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Допринася за нормалната функция на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишавапрепоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител:Vita-World GmbH, Германия