Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Омега 3 6 9 Антарктическо масло от крил | Krillöl Antarktik | Vitaworld ® , 100 капс.

Антарктическо масло от крил | Krillöl Antarktik | Vitaworld ® , 100 капс.

Цена: 85.90лв.
  • Оценка: (0)

Висококачествена Омега-3 от Антарктически крил.

 

· Масло от крил Superba® от устойчив риболов;

· Дневният прием съдържа 220 mg есенциални омега-3 мастни киселини и 400 mg фосфолипиди;

· С астаксантин и холин.

 

Специален източник на омега-3 мастни киселини – масло от крил.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Това висококачествено рибно масло се извлича от антарктически крил - ракообразни с дължина до 6 cm, които се срещат в Южния океан и антартическите води. Източник е на ценни омега-3 мастни киселини. В сравнение с други подобни има предиство, защото крилът съдържа омега-3 под формата на фосфолипиди. Мастната киселина не се свързват с триглицеридите, а с фосфолипидите.

 

Фосфолипидите могат да се сместват с вода, което значително повишава бионаличността на омега-3 мастните киселини, така че тялото да ги усвоява по-лесно и да ги използва по-добре.

 

Тази водоразтворимост също означава, че дори хора с мастни храносмилателни разстройства могат да абсорбират ценните компоненти на маслото от крил.

 

В допълнение Krillöl Antarktik 500 mg съдържа още две важни вещества:

· холин, който допринася за поддържането на нормалния липиден метаболизъм;

· астаксантин, който е силен антиоксидант.

 

Омега-3 мастните киселини (рибено масло) изпълняват важна роля в жизнените процеси на тялото. Те са есенциални за организма и могат да се набавят единствено от външни източници.

 

Какво представляват омега-3 мастните киселини?

 

Омега-3 са мастни киселини, съдържащи се в рибното масло, което се получава от тъканите на мазните риби. Киселините биват ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и докозахексаенова киселина (DHA) - прекурсори на някои ейкозаноиди, за които е известно, че намаляват възпалението в тялото, подобряват хипертриглицеридемията, предпазват сърдечно-съдовата система и стимулират дейността на нервната система.

Рибата, използвана като източник, не произвежда омега-3 мастни киселини. Вместо това тя натрупва киселините, като консумира или планктон, или други риби, които са ги произвели.

 

Какво представлява крилът?

 

Крил е общото наименование на всички малки ракообразни от семейство Euphausiacea, които се срещат в океаните и са от изключителна важност за морската екосистема. Без тях хранителната верига в океаните ни на практика не би могла да съществува.

 

Крилът се храни основно с фитопланктон, а вследствие на това самият той е храна за много видове по-големи морски животни, включително риби и калмари.

 

Освен че крилът е от изключителна важност за океаните, той е ценен и за хората. Крилът е богат на хранителни вещества и по-конкретно на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, както и витамин D3.

 

Euphausiacea Superba® – Антарктически крил

 

В света има над 85 вида крил. Един от най-популярните и често срещани сред тях е Антарктическият крил. Ракообразните се събират на големи пасажи в студените води на Антарктическия океан, където се придвижват свободно. Той е изключително дребен и стои ниско в хранителната верига. Ето защо е от най-голямо значение за добива на крил.

 

Антарктическият крил е изключително ценен за хората. Богат е на хранителни вещества и по-конкретно на омега-3 мастни киселини, антиоксиданти, както и витамин D3.

 

Ползи от прием на Vitaworld ® Krillöl Antarktik:

 

· Поддържа здравето на сърдечно-съдовата система

Хората, които приемат повече омега-3 мастни киселини, имат по-нисък риск от развитие на на сърдечно-съдови заболявания. Множество рискови фактори за развитието на сърдечно-съдови заболявания намаляват от консумацията на рибено масло. То подобрява нивата на холестерола, като намалява най-вече тези на LDD (“лошия”) холестерол. Намалява концентрацията на триглицеридите, както и стойностите на артериалното кръвно налягане. Предпазва артериите от образуване на плаки.

 

· Подобрява мозъчната дейност

Мозъкът се състои от 60% мазнини и по-голямата част от тях са омега-3 мастни киселини. Следователно омега-3 са от съществено значение за нормалната мозъчна дейност.

 

Някои проучвания показват, че има зависимост между нивата на омега-3 мастни киселини и психичните състояния – тези пациенти имат по-ниски нива на омега-3 мастни киселини в кръвта.

 

· Намалява възпалението

Рибеното масло има противовъзпалителни свойства и подпомага лечението на състояния, базиращи се върху хронично възпаление. Действа като намалява производството и генната експресия на възпалителни молекули, наречени цитокини.

 

· Силен анатиоксидант, благодарение на астаксантина, който съдържа

Известен е още като „краля на каротеноидите“. Астаксантинът е около десет пъти по-силен антиоксидант в сравнение с други каротеноиди. По същество представлява розово-червен пигмент, придаващ естествния цвят на редица ракообразни и риби като крил, рак, омар, скариди и други.

 

Астаксантинът е мастноразтворимо вещество и усвояването му се подобрява при прием на омега-3 мастни киселини.

 

Съставки: (в 2 капс.) (дн. доза)

Масло от Крил 1000 mg 1000 mg
Морски фосфолипиди  400 mg 400 mg
Омега-3 мастни киселини 220 mg 220 mg
ейкозапентаенова киселина (EPA ) 120 mg 120 mg
докозахексаенова киселина (DHA)  55 mg 55 mg
Холин  50 mg 50 mg
Астаксантин 100 µg 100 µg

 

Масло от крил – липиден екстракт от ракообразното антарктически крил (Euphausia superba), желатин (обвивка на капсула), вода, сорбитол (обвивка на капсула), овлажнител: глицерол, D-алфа токоферол.

 

Не съдържа: Глутен, захар, оцветители, консерванти, алкохол.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране сърдечно-съдовата дейност.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World, Германия.