Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Аурикулария екстракт | Auricularia Extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Аурикулария екстракт | Auricularia Extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 61.90лв.
  • Оценка: (0)

Допринася за поддържането на нормалната функция на сърдечно-съдовата и имунната системи.

 

· Стандартизиран екстракт с до 50% съдържание на полизахариди;

· 500 mg полизахариди и 1000 mg екстракт от Auricularia polytricha в една дневна доза;

· Позната още с наименованието „юдино ухо“.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Що се отнася до блгоприятните ефекти върху цялостното здраве на медицинските гъби, то те не са характерни само на територията на Азия, но са и широко познати и са част от редовната консумация и на населяващите Европа. Чудесен пример за такава гъба е Auricularia polytricha, по-известна като гъба дървесно ухо или още юдино ухо. В Китай е позната като Му-Ер.

 

За производството на този висококачествен екстракт Vitaworld използва технология чрез щадящ процес на изпаряване за извличане на концентрат, който съдържа терапевтично важни вторични компоненти като полизахариди в най-добрата им бионаличност.

 

История на употреба:

 

В Азия гъбите „ушички“ традиционно се използват в кулинарията и за медицински цели още от времето на династията Танг от 618-907 г.пр.н.е. В Китай дървесното ухо се добавя към ястия, за да помогнат за подобряване на дишането, болки в гърлото, за редуциране на симптомите при настинки и треска, за подобряване на благосъстоянието и засилване на кръвообращението.

 

Описание на Auricularia polytricha:

 

Това е вид гъба от разред Auriculariales. Плодното тяло на този вид е ярко червеникавокафяво с лилав оттенък. Има здрава и еластична желатинова текстура, когато е прясна, и има отличително подобна на ухо форма.

 

Растат върху дървета, особено върху бъз. Вярването е, че Юда Искариотски се е обесил на бъзово дърво и оттам идва и едно от имената на гъбата, а именно Юдино ухо.

 

Гъбата може да се срещне през цялата година в Европа, където обикновено расте върху широколистни дървета и храсти. Преди се считаше, че това е вид със световно разпространение, но молекулярно изследване, базирано на анализ на

ДНК последователности, показа, че неевропейските видове от този вид се различават не само по външен вид, но и по видовете дървета, върху които растат.

 

Химичен състав:

 

Основните активни съединения в гъбата са полизахаридите, на които тя е богата. Съдържа още:

 

· Аминокиселини;

· Фибри;

· Мед;

· Пантотенова киселина;

· Селен;

· Рибофлавин;

· Тиамин;

· Магнезий;

· Цинк;

· Витамини от група В;

· Фолат;

· Манган;

· Бета-глюкани, протеогликани и хетерополизахариди.

 

Лечебни свойства:

 

· Сърдечно-съдово здраве

 

Гъбите уши са богати на витамини от група В и много други биоактивни съединения като полизахаридите, които подобряват сърдечно-съдовата функция. Те подпомагат поддържането на здравословните нива на холестерола под контрол и намаляват атерогенния индекс.

 

Полизахаридите, съдържащи се в горските гъби, действат върху коагулацията и блокират агрегацията на тромбоцитите, като предпазват от запушване кръвоносните съдове.

 

Подобряват кръвообращението и предотвратяват развитието на инфаркти, инсулти и артериални увреждания, които могат да доведат до сърдечни заболявания.

 

· Подсилване на имунитета

Бета-глюканите са съединения, известни с антитуморните, но също и имуностимулиращите си свойства. Те засилват активността на фагоцитите-имунни клетки, които защитават тялото чрез поглъщане на вредни чужди частици, бактерии и мъртви или умиращи клетки.

 

Дървесното ухо има способност още да блокира растежа на Escherichia coli и Staphylococcus aureus - два вида бактерии, които са причинители на сериозни инфекции.

 

· Силно антиоксидантно действие

Изключително богата е на антиоксидантни. Установено е, че силната антиоксидантна активност на Аурикулария е полезна за предотвратяване на развитието на дегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер и деменция.

 

Консумацята на сурови или запарени дървесни гъби може да предпази мозъка от тези две изтощителни състояния. Установено е, че термичната обработка на гъбата допълнително засилва антиоксидантната активност.

 

· Подобрява храносмилането

Разнообразието на несмилаеми фибри под формата на бета-глюкани насърчава растежа на добрите (пробиотичните) бактерии в микробиома.

 

Пробиотичните храни са изключително полезни за здравето на храносмилането, подобряват метаболитното здраве и засилват имунната система.

 

Диетичните фибри, които съставляват около 71 % в гъбата, се метаболират от бактерии в дебелото черво, като по този начин подпомагат образуването на късоверижни мастни киселини, предимно оцетна, пропионова и маслена киселина. Тези киселини осигуряват гориво за клетките, които покриват стената на стомашно-чревния тракт. Това от своя страна подпомага нормалното храносмилане и намалява риска от развитие на чревни заболявания.

 

Съставки: (в 2 капс.) дн. доза
Aурикулария екстракт 1000 mg 1000 mg
Осигуряващ полизахариди 500 mg 500 mg

  

 80.6% eкстракт от плодно тяло на Аурикулария /Auricularia auricular-judae/, осигуряващ 50% полизахариди, растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Не съдържа: Глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата и имунната системи.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия