Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Вижте всички статии

Ензимите и болката от артрита

Ензимите и болката от артрита

                Ензимите и болката от артрита


 Здравето е мобилност. Ако вашите стави са като "ръждясали панти на вратите", скърцащи, залепващи и не се движат, вашето пътуване към къмпинг вероятно няма да се случи, защото имате артрит. Други хора приравняват болката на артрита към огъня в ставите, които горят и постоянно възпаляват тъканите си. Други използват думи като "пясъчни", "смилане" и "изскачащи", за да опишат състоянието на техните възпалени стави.

Накрая обаче, благодарение на откриването на системните(протеолитичните) ензими и други поддържащи хранителни вещества най-накрая можем да направим нещо драстнично, така че тези ограничения да не са толкова чести. Най-важното е, че можете и ще бъдете подпомогнати, ако разберете тяхната важност и как да ги използвате.ПЕТ НАЙ-ОБЩИ ФОРМИ НА АРТРИТ

1. Остеоартрит: Това е най-честата форма на артрит. Остеоартритът, известен също като ОА, засяга 15 до 20 милиона американци, обикновено над 45-годишна възраст.

2. Ревматоиден артрит: Също известен като РA, ревматоидният артрит е интензивно автоимунно възпалително заболяване на малките стави, най-често на ръцете. РА засяга около 2,1 милиона души, обикновено жени.

3. Подагра: Този тип артрит е свързан с начина на живот и диетата, особено на консумиращите много алкохол. Подаграта засяга близо един милион души, обикновено мъже, а най-често срещаната връзка, която е засегната, е големият пръст.

4. Анкилозиращ спондилит (Болест на Бехтерев,спинален артрит): Това възпалително артритно разстройство причинява екстремна неподвижност на гърба, понякога включващо раменете и шията. Анкилозиращият спондилит засяга повече от 300 000 души, обикновено мъже.

5. Системен лупус еритематозус: Тази болест, известна също като лупус, технически не е артрит. Това е автоимунно-медиирана форма на болка в ставите.Лупус засяга около 131 000 индивида, обикновено жени.

 

ПЕТ MИТА ЗА АРТРИТА

1. Ще получите остеоартрит, ако живеете достатъчно дълго. Това е погрешно,защото остеоартритът не е неизбежен. Можете да промените диетата си, да упражнявате и да използвате хранителни добавки, които драстично ще намалят риска от инвалидизиращо ставно заболяване.

2. Няма нищо, което да направите за артрита, след като го имате. Това също е грешно, тъй като системните перорални ензими, когато се използват в комбинация с други изграждащи костите нутриенти,контролират възпалението и осигуряват безопасен ,естествен и доказан метод за намаляване и контролиране на болката от артрита и помагат в изграждането на ставите.


3. Болкоуспокояващите облекчават болката без странични ефекти. Лекарите, които лекуват болка, известни като "алголози", често използват силни болкоуспокояващи лекарства, но обикновено ще бъдат предпазливи и внимателно ще наблюдават различни нежелани реакции като гадене и задух. С наркотичния ефект,който е най-силен при болкоуспокояващите, може да има проблем със зависимостта и в някои случаи с пристрастяването.

 

4. Само хора, които са имали травматични наранявания или които работят в професии като професионален футбол, получават остеоартрит.

Ти и аз можем да получим артрит. Никога не съм бил професионален спортист, но въпреки това в студена и влажна сутрин, аз чувствам намек за артрит, особено на колене от дните,коато играех баскетбол. Концертните пианисти, които прекарват дни прегърбени над пианото, могат да пострадат от артрит, а балетните танцьори също са известни с висока честота на заболеваемост. Огромният ключов момент тук е, че всеки може да получи артрит, включително и вие.

5. Ако имам остеоартрит, ще трябва да се откажа от активен живот.

Реалността е, че повечето хора с остеоартрит са доста активни,едва ли ще играят ръгби или ще катерят склонове, но като цяло щастливият радостен живот е съвместим с артрита.Почистване със системни ензими
 

Клиничните проучвания за системните перорални ензими са безспорни; Ензимите работят и работят бързо. Те успяват бързо да потиснат зачервяването, подуването и нагряването и бързо да върнат нормалното движение в повредените стави, особено от спортни травми при иначе здрави индивиди.

При артритите ензимите работят чрез насочване към различни тъкани и органи в тялото и помагат за възстановяване на здравословен баланс между антивовъзпалителните и провъзпалителни цитокини "kinetic messenger cells"

Когато тялото ви се опитва много усилено да се подобри, клетките трябва да работят .Дават правилните неща и ги правят в правилната последователност.Те също трябва да имат достатъчна издържливост, за да завършат работата.Системните перорални ензими, наречени протеолитични, имат комуникационна линия с главния цитокин, известен също като TGF бета (transforming growth factor). Затова протеолитичните ензими в европейската медицинска общност са известни като "модификатори на биологичната реакция", подпомагат заздравяването, имат положително въздействие върху възпалението и помагат в борбата с болката и техния най-забележим ефект е, че те повишават лечебния отговор. Те го правят чрез взаимодействието си с редица клетъчни системи.Ензимите ускоряват елиминирането на циркулаторните имунни комплекси

 

Ревматоидният артрит е автоимунно възпалително заболяване. Въпреки че е постигнат напредък чрез въвеждането на няколко нови антиревматични агенти, модифициращи заболяването, известни също като DMARDs, пълните ремисии или лекове са малко и далеч. Те не лекуват основния проблем, който е имунната дисфункция, която често се причинява от множество основни фактори. Тези фактори могат да включват антигени, бактерии, токсини или обща дисбиоза в стомашно-чревния тракт. Системните орални ензими разглеждат тези проблеми; Те стимулират, вместо да потискат клетъчните лечебни реакции. В природопатичната и хомеопатичната философия, когато подтискате заболяване, както често се наблюдава при различни форми на артрит, особено при ревматоидни, вие карате заболяването да остане вътре и започвате да изпитвате нов набор от проблеми. Много от тези проблеми са отначало леки, но с времето водят до опортюнистични проблеми, които възникват, когато се загуби цялостният баланс на тялото. Имунната система трябва да се поддържа и ензимите чрез взаимодействието си с цитокини правят това и го правят ефективно. Цитокините успокояват възпалението и повишават имунитета, като предизвикват почистващ ефект, като разцепват и разграждат циркулиращите имунни комплекси. Тези лоши буци са в центъра на повредите, които се появяват при ревматоидния артрит, защото когато не се изчистят, те се стичат в тъканите на ставите. Страдащият ще ги види и ще ги усети в ставите.

 

Ензими и ревматоиден артрит

Тъй като системната перорална ензимна терапия е сравнително нова в САЩ, трябва да разчитаме на изследвания, направени в Европа, най-вече в Германия. Имайте предвид, че това са отлични проучвания, съвършени като двигател на Вашия Mercedes или Volkswagen, ако сте склонни да купувате тези майсторски построени автомобили.

Едно такова проучване, малко, но добре контролирано, е публикувано през 1985 г., като се използва формула на ензима с комбинирана формула за лечение на ревматоиден артрит. Шестдесет и два процента от пациентите са се подобрили драстично. [1]

През 1988 г. е завършено друго изследване на въпроса за циркулиращите имунни комплекси. Нивата на тези имунни комплекси са следвани и тяхното намаляващо ниво корелира с нивата на болка и функция при пациенти с ревматоиден артрит. Очакваше се. Нивата на болка са намалели, функцията се подобрява, тъй като циркулиращите имунни комплекси спадат. [2]

Предимствата на ензимите бяха оценени в друго изследване, при което ефектите от системните ензими бяха сравнени с ефектите на терапията със злато. Резултатите бяха драстични. Подобрената функция на пациента е потвърдена без токсичността, известна като свързана със златната терапия [3].

Руснаците са участвали в изследвания на ензимите през последните двадесет години, интензивно в Украинския изследователски център в Киев. Едно от изследванията им оценява седемдесет и осем пациенти с тежък ревматоиден артрит, които вече са на стандартна терапия, но не се подобряват. Половината от тези пациенти са имали хронични трески и двадесет и три процента са имали ревматични възли. По-голямата част от тази група имало значително ниски нива на хемоглобина. При въвеждане на системна перорална ензимна терапия всеки пациент показва намаляване на циркулиращите имунни комплекси. Средно този спад е между двадесет и осем и четиридесет и два процента. Ревматоидните фактори намаляват и при тези пациенти, както и при едновременната им употреба с двадесет процента, намалявайки дозите на НСПВС с петдесет до седемдесет и пет процента. Един пациент е бил в състояние да спре да приема метотрексат и е имал клинична ремисия на заболяването [4].

В по-малко проучване десет деца с ювенилен ревматоиден артрит получават пет ензимни таблетки три пъти дневно, като продължават да използват нестероидния агент по свой избор. Броят на активно възпалените стави е намален от четиридесет четири до петнадесет през втория месец. Един от тези пациенти има псориатични лезии в допълнение към младежкия ревматоиден артрит и е имал значително намаляване на броя на дермалните лезии [5].

 

Остеоартритът

Терапията с протеолитични ензими се използва повече от 20 години. В едно проучване осемдесет пациенти на ензими са поставени срещу нестероидния противовъзпалителен агент диклофенак . Това било внимателно контролирано проучване, проектирано по такъв начин, че пациентите да не знаят какво приемат. Била оценена внимателно оценката на всички основни критерии за болка и функционалност. Резултатът е, че ефективността на двете групи не може да се разграничи. Двете терапии дават еднакви резултати, т.е. ензимите v диклофенак са едновременно еднакво ефекти. Но нежеланите реакции в групата на НСПВС са били много по-високи, най-вече стомашно разстройство и чернодробна дисфункция.Системните орални ензими облагодетелстват хората със системен лупус

Системният лупус Еритематозус, наречен също "лупус", най-често напада млади жени на възраст между 20 и 40 години. Лупусът технически не е артрит, тъй като не може да се докаже "пожар в ставите", но това е "артралгия" Ставите боли; Те болят много. Подобно на ревматоидния артрит, циркулиращите имунни комплекси се генерират. По-често се появява сутрешна скованост и отпадналост. Отлагането на имунните комплекси е по-вероятно в бъбреците и черния дроб, отколкото в ставите, но първостепенните симптоми на заболяването са наистина системни - всичко боли.

В едно проучване на осемнадесет пациенти с лупус, представени на руския симпозиум през 1996 г., е установено, че клиничната и лабораторна имуновъзпалителна активност бързо намаляват, когато са започнали терапия с протеолитични ензими ензими. Също така беше отбелязано, че употребата на адювантно лекарство за болка и нестероидни противовъзпалителни средства са намалени. Пет от тези пациенти са имали възможност да намалят дозата си на диклофенак или преднизолон.

Като обобщение системните перорални ензими помагат на страдащите от остеоартрит, ревматоиден артрит, подагра, анкилозиращ спондилит и системен лупус еритематоза.

 

Ензимите помагат чрез забавяне на болестния процес и подсилване на важни имунни функции. Чрез своята важна роля като "модификатори на биологичната реакция", те подобряват лечебния отговор, като подкрепят разузнавателните клетки към клетъчната комуникация. Резултатът ще бъде застрахователна защита за запазване и подобряване на качеството на живот.

 

1) Steffen C., et al Enzymtherapie im vergleich mit immunkomplexbestimmungen bei chronischer polyarthritis. Zeitschr f. Rheumatalogie, 1985, 44:51

 

2) Streichhan P., et al Resorption partikularer und makromolekularer Darminhaltsstoffe, Nature und Ganzheitsmedizin, 1988; 1, 90

 

3) Miehlke, K. Enzymtherapie bei rheumatoider arthritis. Nature und Ganzheitsmedizin 1988; 1:108

 

4) Singer, F., Aktiverte arthrosen knorpelschonend behandeln In; Medizinische Enzym-Forschungsgesellschaft e.V. (ed) Systemische Enzymtherapie, 10th Symposium, Frankfurt,

 

5) Shaiikov, A.V., et al Enzyme combination therapy for juvenile chronic arthritis. Oral Enzyme Therapy, Compendium of Results from Clinical Studies with Oral enzyme Therapy, Second Russian Symposium, St. Petersburg, Russia, 1996, page 28 32,

 

6) Mazurov, V.I et al Systemic enzyme therapy in combination therapy for rheumatic disease. Oral enzyme Therapy. Compendium of Results from Clinical Studies with Oral Enzyme Therapy, Second Russian Symposium, St. Petersburg, Russia , 1996 p15 24

 

7) Heidland A., et al, Renal Fibrosis: Role of Impaired Proteolysis and Potential Therapeutic Strategies. Kidney International, 1997; 52 (suppl 62)

 

Източник: http://www.annarborholistichealth.com

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари