Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Вижте всички статии

Разлики между серапептаза и натокиназа

Разлики между серапептаза и натокиназа

Разлики между серапептаза и натокиназа

 


Два основни системни ензими - серапептаза и натокиназа - са идентифицирани през
последните няколко десетилетия и се оказват много полезни в борбата с определени
здравословни състояния, свързани с хронично възпаление.
Докато и двата са доказали, че са най-силните и най-фибринолитични от техния тип, те имат различни, но определени функции в тялото. Разбирането на разликите между серапептазата и натокиназата е важна стъпка в определянето коя форма на системна ензимна терапия ще бъде най-полезна.


Серапептаза за подпомагане на здравословен възпалителен отговор:


Серапептазата, известа също като serratia peptidase е протеолитичен ензим, изолиран от
непатогенните ентеробактерии Serratia E15.За първи път е открит като протеазата,
синтезирана от копринената буба, за да разтваря богатия си на фибрин пашкул, преди да се появи като пеперуда.
Проучванията показват, че серапептазата индуцира фибринолитична, противовъзпалителна и антидедикална (предотвратяване на набъбването и задържане на течности) в редица тъкани.
Неговите противовъзпалителни ефекти са смятани за по-добри от другите протеолитични
ензими, поради способността му да разтваря тъканта от влакнести и / или белези, свързани с възпалението.
Друго първостепенно предимство на серапептазата е намаляването на болката, приписана на способността на ензима да блокира освобождаването на амините, предизвикващи болка, от възпалени тъкани.
Основната роля на системните ензими е да разтварят и разграждат неживата тъкан - белези, излишък от фибрин и сраствания. Поради силата и естествения си дизайн за разтваряне на
влакнестата тъкан на пашкула, серапеттазата е много терапевтична при лечението на фиброиди, белези, системни възпаления и свързаната с тях болка. След като ензимите неутрализират протеините и премахнат излишния фибрин, лимфната и циркулаторната система може да ги елиминира чрез нормални детоксикационни процеси. Тъй като излишната нездравословна тъкан се отстранява, възстановява се правилният кръвен поток, като се насърчава по-доброто кръвообращение След като предишен белег и други некротични тъкани са елиминирани, ензимите продължават да запазват възпалителния отговор в равновесие, така че по-нататъшния излишък на фибрин да не се натрупва отново.


Системните ензими, като серапептазата, могат да бъдат безопасно и алтернативно лечение на болка и възпаление. Те се насочват само към излишната или увреждаща фибрин / белези тъкан и спомагат за регулирането на нормалните, здрави нива на фибрин, които са необходими за лечение и въстановяване след операция или нараняване.


Решаването на проблемите с излишъка от фибрин и мъртва тъкан може да има огромно
въздействие върху:
-Болка и дискомфорт на пациента, свързани с репродуктивното здраве на жените
-Болка в ставите
-Стомашно-чревни състояния
-Сърдечно-съдово здраве
-Всяко хронично състояние, свързано с възпаление.

 

Натокиназа за управление на натрупването на артериална плака


В продължение на десетилетия медицинската общност е наясно, че нивото на нездравословен холестерол е основната причина за сърдечни пристъпи. Напоследък аутопсии потвърждават,че младите жертви на внезапен сърдечен пристъп не са имали атеросклеротична плака в артериите си.След много противоречия и проучвания вече знаем, че съдовото възпаление в артериалните стени може да затваря кръвоносните съдове плътно като натрупването на
самата плака.

Възпалението в сърдечно-съдовата система не се различава от възпалението на друго място в тялото.В отговор на травми, наранявания или повтарящи се злоупотреби към тялото, възпалението предизвиква каскада от събития, които се превръщат в основна причина за сърдечно-съдовите заболявания.

Без подходящите механизми за управление на хроничния стрес на тялото и възникващото възпаление, тялото е уязвимо към неконтролирано възпаление и фиброза, което води до натрупване на плака и нарушение на кръвообращението.


Натокиназата е профибрилолитичен ензим, извлечен и пречистен от нато (ферментирала
соева храна) използвана от японците в продължение на хиляди години като традиционна
храна за лечение.

Натокиназата е идентифицирана за пръв път през 1980 г. от д-р Хироюки Суми, доктор по медицина, който изследва тромболитични ензими за разтваряне на опасни кръвни съсиреци. След като тества повече от 200 натурални храни като потенциални тромболитични агенти, Суми установил, че нато притежава вещество със "сила, несъвместима с друг ензим". Д-р Суми назовава новооткрития ензим натокиназа.
Нато също съдържа големи количества витамин К2. Липсата на витамин К2 може да предизвика калция да се натрупва в нашите артерии, аорта и меките тъкани, а не в нашите кости.

Витамин К2, заедно с магнезий, е от решаващо значение за регулиране на калция в организма, за да се предпази здравето на костите и да се предотврати натрупването на калций в артериите.


Серапептазата успешно се насочва към излишната тъкан под формата на фиброиди и белези oт тъкани, докато натокиназата е особено терапевтична, когато се насочва към тромби в сърдечно-съдовата система.
Ензимите са естествен компонент в един здрав организъм,но има много малък риск за наличие на токсичност. Но не се заблуждавайте, те са могъщи.


ЗАБЕЛЕЖКА: По-специално  натокиназата е много успешна при подобряване на кръвния
поток и обема. Неговото използване трябва внимателно да се обмисли и проследява, ако
човек има проблеми с коагулацията на кръвта. Той не трябва да се използва от лица, които
приемат прапарати за „разреждане“ на кръвта, освен ако не е под лекарско предписание и
наблюдение.


Източник: www.energeticnutrition.com

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари