Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Стави, Хрущяли, Колаген Калций ( цитрат ) 650 мг | Calcium Citrate | Nutricost , 250 гр.

Калций ( цитрат ) 650 мг | Calcium Citrate | Nutricost , 250 гр.

Цена: 39.90лв.

Калциевият цитрат от фирма Nutricost® предлага чист, концентриран и лесно усвоим калций, който подпомага здравето на вашите костна система, зъби и хрущяли. С тази добавка можете да бъдете уверени, че осигурявате на вашия организъм така важния калций, от който се нуждае, без излишни други съставки.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Калциевият цитрат е изключително важен минерал за вашето оптимално здраве и благосъстояние на костната система, както и на хрущялната тъкан и зъбите. Тази хранителна добавка съдържа единствено чист калциев цитрат, без други добавки или нутриенти, което я прави идеален избор за тези, които искат да се концентрират върху получаването на оптимално количество калций.

Защо калцият е толкова важен?

Калцият е от съществено значение за структурата на вашите кости и зъби. Този минерал играе ключова роля в изграждането и поддържането на структурата на костите и зъбите. Той е също така необходим за поддържането на мускулните съкращения, функционирането на нервната система и осъществяването на редица метаболитни процеси и ензимни реакции в организма.

Ползи от калциевия цитрат

Здрави зъби и кости

Калциевият цитрат подпомага структурата на вашите зъби и кости, като предоставя необходимия минерал за тяхното укрепване и поддържане.

Мускулна дейност

Калцият е важен за нормалната мускулна дейност, включително мускулните съкращения.

За нервната система

Този минерал участва в предаването на нервните импулси и поддържа нормалното функциониране на нервната система.

Подобрява метаболитните процеси

Калцият участва в различни метаболитни процеси и ензимни реакции в организма.

Най-подходящата форма за лесно усвоим калций

Калциевият цитрат е известен с отличната си биоактивност и лесна усвояемост. Този минерал се абсорбира лесно от организма, което го прави подходящ за всички възрастови групи.

До какво може да доведе калциевият дефицит?

Калциевият дефицит може да доведе до различни сериозни здравословни проблеми, а при децата, които не получават достатъчно калций, съществува голяма вероятност да не достигнат до пълния си потенциал на израстване като възрастни. Ето някои от здравословните състояния, до които може да доведе липсата на достатъчно количество калций в организма:

Остеопороза

Остеопорозата е състояние, при което костната плътност намалява, костите стават по-тънки и по-слаби, което увеличава риска от счупвания и фрактури. Дефицитът на калций може да допринесе за развитието на остеопороза.

Костни проблеми при децата

Дефицитът на калций при децата може да доведе до различни костни проблеми като рахит (състояние в ранна детска възраст, при което костите стават меки) и задължителната остеопороза, при която костите губят своята плътност и стават лесно чупливи.

Проблеми с мускулите

Калцият играе важна роля в мускулната функция. Дефицитът на калций може да доведе до мускулни спазми и слабост в мускулите.

Слабо кръвосъсирване

Дефицитът на калций може да повлияе върху съсирването на кръвта, като увеличава времето за коагулация и дори води до образуването на нежелани кръвни съсиреци.

Нервна дисфункция

Калций е важен за нормалната дейност на нервната система. Дефицитът на калций може да доведе до симптоми като бързи и необичайни нервни импулси.

Психични проблеми: Някои изследвания са свързали дефицита на калций със симптоми на депресия и деменция.

Съставки:                                        (в 1 м.л / 3.4 g.) дн.доза NRV*%

Калций (цитрат)                                          650 mg 650 mg 81.25%

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите, хрущялите, и зъбите.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка (3.4 g) веднъж дневно, разтворена във 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost, USA