Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сън, Настроение, Памет Цитиколин 300 mg | CDP Choline | Nutricost , 60 капс.

Цитиколин 300 mg | CDP Choline | Nutricost , 60 капс.

Цена: 75.90лв.

CDP Choline / Цитиколин, 60 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва CDP холин (цитиколин) в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за поддържане на нормалното когнитивно здраве.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Цитиколинът се счита за диетичен източник на холин и цитидин. CDP Choline спомага за доставянето на холин и цитидин в главния мозък. Известно е, че тези съединения подобряват когнитивната дейност и цялостното здраве на централната нервна система, като и двете участват в регулирането на паметта, настроението и мускулния контрол, наред с много други функции. Основната разлика между цитиколин и холин е, че холинът се среща естествено в тялото, докато цитиколинът често трябва да бъде набавян под формата на хранителни добавки.

Холинът е макронутриент, който е важен за функцията на черния дроб, нормалното развитие на главния мозък, нервната дейност, съкращаването на мускулите, поддържането на енергийните нива и поддържането на здравословен метаболизъм. Хранителното вещество присъства под формата на фосфатидилхолин - съединение, което изгражда структурния компонент на мазнините и по този начин може да бъде открит в различни видове храни, които естествено съдържат определени мазнини. Играе роля в поддържането на някои важни процеси в тялото.

Холинът е водоразтворимо хранително вещество, което е свързано с други витамини, като фолат и другите витамини от B комплекс. Точно като витамините от група В, холинът играе подобна роля по отношение на поддържането на енергийния баланс и мозъчната дейност, както и поддържането на активния метаболизъм на тялото.

Как действа холинът?

· Помага в процеса на метилиране, което се използва в синтеза на ДНК;

· Поддържа нервната сигнализация и процесите на детоксикация на организма;

· Важен е за функционирането на ключов за нервната система невротрансмитер, наречен ацетилхолин;

· Помага на невроните да комуникират помежду си, както и на мускулите, за да се съкращават;

· Взима активно участие в процесите против стареене.

Холинът се синтезира от черния дроб в малки количества, но хората трябва да си го набавят и чрез хранителни източници. Животинският протеин е най-добрият

източник на холин, особено черният дроб. Растителни източници на холин включват боб, ядки, грах, спанак и пшеничен зародиш.

Симптомите на недостиг на холин може да включват:

· Умора;

· Загуба на паметта;

· Когнитивен спад;

· Трудности в обучението;

· Мускулни болки;

· Увреждане на невроните;

· Чести промени в настроението.

Здравословни ползи:

● Синтез на ДНК-молекули и формиране на редица клетъчни структури

Холинът помага на тялото да абсорбира мазнините, които след това се използват за създаване на клетъчни мембрани и други структури. Без достатъчно холин в тялото клетките не могат правилно да поддържат своята структура и да изпращат съобщения към други части на тялото. Холинът е необходим за синтеза на ДНК, където е кодирана цялата генетична информация.

● Поддържа централната нервна система

Едно от основните предимства на холина е, че той се използва от тялото по различни начини, които са от решаващо значение за функционирането на невроните, включително подпомагане на нервната сигнализация и поддържане на мембраните на клетките в нервната система. Смята се, че холинът може да подобри сигналния капацитет на нервите, да поддържа тяхната структурна цялост и да защити жизненоважни невронни мембрани. Той действа като прекурсор на някои важни невротрансмитери, включително ацетилхолин, който се използва за поддържането на нормалното функциониране на нервната система, както и мускулната функция.

● Поддържа чернодробната функция

Холинът е необходим за правилното транспортиране на мазнините от черния дроб до клетките в цялото тяло. Това се отнася най-вече за холестерола и триглицеридите.

● Подпомага паметта и подобрява мозъчната дейност

Друго предимство на холина е способността му да поддържа мозъчната дейност. Тъй като е компонент на клетъчните мембрани и е част от молекулите на невротрансмитерите, които се използват в нервната сигнализация, холинът играе роля в запазването на паметта и предотвратяване развитието на деменция, загуба на паметта и други признаци на когнитивен спад, свързан с възрастта.

● Подпомага мускулната функция

Холинът спомага за подобряването на умствената дейност, вниманието и концентрацията, които са важни за физическата активност и спортните постижения. Той подобрява функцията на нервите, инервиращи скелетните мускули, и може да бъде полезен за предотвратяване настъпването на умора и мускулни болки по време и след тренировка.

● Оптимизира функционирането на сърцето

Холинът и фолиевата киселина подпомагат преобразуването на хомоцистеина, което предпазва тялото от натрупване на твърде много мазнини и може да бъде полезно за намаляване на риска от настъпване на инфаркт или инсулт. Високите нива на хомоцистеин са свързани с развитието на сърдечно-съдови заболявания.

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                                       (в 1 капс.) (дн.доза)

CDP Холин (цитиколин)                   300 mg 300 mg

Оризово брашно, хипромелозна капсула, стеаринова киселина (от растителен източник).

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на нормалното когнитивно здраве.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA