Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сън, Настроение, Памет Холин Битартрат | Choline Bitartrate | Nutricost , 240 капс.

Холин Битартрат | Choline Bitartrate | Nutricost , 240 капс.

Цена: 72.90лв.

Choline Bitartrate / Холин Битартрат, 240 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва комбинация от холин и холин битартрат в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за поддържане на когнитивната дейност.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Холин битартратът е холин, комбиниран със сол на винена киселина. Той има много по-добра степен на усвояване от чистия холин, който е основно хранително вещество за човека. Холинът е химически свързан с витамините от група В. Той е прекурсор на ацетилхолин - невротрансмитер, който изпълнява много функции, свързани с контрола на мускулите и паметта. Холинът е макронутриент, който е важен за функцията на черния дроб, нормалното развитие на главния мозък, нервната дейност, движението на мускулите, поддържането на енергийното ниво и здравословния метаболизъм.
 
Холинът се синтезира от черния дроб в малки количества, но хората трябва да си го набавят и чрез хранителни източници. Животинският протеин е най-добрият източник на холин, особено черният дроб. Растителни източници на холин включват боб, ядки, грах, спанак и пшеничен зародиш.
 
Симптомите на недостиг на холин може да включват:
 
· Умора;
 
· Загуба на паметта;
 
· Когнитивен спад;
 
· Трудности в обучителния процес;
 
· Мускулни болки;
 
· Увреждане на невроните;
 
· Чести промени в настроението.
 
Здравословни ползи:
 
● Формира ДНК-молекулите и редица клетъчни структури
 
Холинът помага на тялото да абсорбира мазнините, които след това се използват за създаване на клетъчни мембрани и други структури. Без достатъчно холин в тялото клетките не могат правилно да задържат своята структура и да изпращат съобщения към други части на тялото. Холинът е необходим за синтеза на ДНК-молекулата, която е отговорна за изграждането на цялата телесна структура.
 
● Поддържа централната нервна система
 
Едно от основните предимства на холина е, че той се използва от тялото по различни начини, които са от решаващо значение за функционирането на невроните, включително подпомагане на нервната сигнализация и поддържане на
 
клетъчните мембрани. Смята се, че холинът може да подобри сигналния капацитет на нервите, да поддържа тяхната структурна цялост и да защити жизненоважни невронни мембрани. Той действа като прекурсор на някои важни невротрансмитери, включително ацетилхолин, който има важна роля във функционирането на нервната система и мускулите.
 
● Поддържа чернодробната функция
 
Холинът е необходим за правилното транспортиране на мазнините от черния дроб до клетките в цялото тяло. Той играе роля в преноса както на холестерола, така и на триглицеридите.
 
● Стимулира паметта и подобрява мозъчната дейност
 
Друго от предимствата на холина е способността му да поддържа мозъчната дейност. Тъй като е компонент на клетъчните мембрани и невротрансмитерите, които се използват в нервната сигнализация, холинът играе роля в запазването на паметта и предотвратяване развитието на деменция, загуба на паметта и други признаци на когнитивен спад, свързан с възрастта.
 
● Подпомага мускулната функция
 
Холинът стимулира увеличаването на умствената енергия, вниманието и концентрацията, които са важни за физическата активност и спортните постижения. Той подобрява функцията на мускулните нерви и може да бъде полезен за предотвратяване развитието на умора и мускулни болки по време и след тренировка.
 
● Оптимизира функционирането на сърдечно-съдовата система
 
Холинът и фолиевата киселина подпомагат преобразуването на хомоцистеина, което предпазва тялото от натрупване на твърде много липиди и може да бъде полезно за намаляване на риска от развитие на инфаркт или инсулт. Високите нива на хомоцистеин са свързани с развитието на сърдечно-съдови заболявания.
 
Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.
 
В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.
Съставки: (в 1 капс.) (дн.доза)
 
Холин 260 mg 260 mg
 
Холин Битартрат 650 mg 650 mg
 
Хипромелозна капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), силициев диоксид.
 
Не съдържа: Глутен, ГМО. Подходящо за вегетарианци.
 
Приложение: Допринася за поддържане на когнитивната функция.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost®USA