Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Антиоксиданти Лимонена киселина | Citric Acid | Nutricost , 240 капс.

Лимонена киселина | Citric Acid | Nutricost , 240 капс.

Цена: 57.90лв.

Лимонената киселина на Nutricost® е висококачествена добавка, предлагаща изключителни ползи за вашето здраве, като съчетава мощни антиоксидантни, имуностимулиращи и детоксикиращи свойства. Произведена е съгласно най-високите стандарти за чистота и качество, не съдържа никакви добавки, консерванти или изкуствени съставки.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Лимонената киселина е известна със своите алкализиращи свойства. Тя помага на организма в борбата с киселинността и поддържането на оптималния pH баланс. Това е от изключителна полза за тялото, тъй като високата киселинност може да доведе до развитието на различни здравословни проблеми.
 
Лимонената киселина се разтваря лесно във вода или други напитки. Препоръчва се да се приема сутрин или през деня, за да подобри алкалната среда на организма.
 
Как да разберем по-лесно какво е рН?
 
pH (или потенциал на водород) е мярка за измерване на киселинността или алкалността на даден разтвор. Той се изразява в числена стойност, която варира от 0 до 14, като 7 е средната точка, която се счита за неутрална. Стойности под 7 са киселинни, като по-ниският pH означава по-голяма киселинност. Стойности над 7 са алкални (основни), като по-високият pH означава по-голяма алкалност. pH влияе върху редица физиологични и биохимични процеси в организма и е ключов фактор за поддържане на здравословното функциониране на клетките и организма като цяло.
 
В научния контекст водородните йони (H+) са тези, които определят киселинността или алкалността на разтвора. По-голямото наличие на водородни йони (по-голяма концентрация на Н+) води до по-ниско pH и по-голяма киселинност. Обратно, по-малкото наличие на водородни йони (по-малка концентрация на Н+) води до по-висок pH и по-голяма алкалност.
 
Защо е важно да поддържаме алкална среда в организма?
 
Поддържането на алкален баланс в организма е важно, тъй като това играе ключова роля в поддържането на здравето и правилното функциониране на различни органи и системи.
 
Оптимална клетъчна функция
 
Нормалният pH баланс на организма (който се изразява в стойности между 0 и 14) е близък до неутрален или леко алкален, между 7,35 и 7,45. Клетките в нашето тяло функционират най-добре около тези стойности. Ако pH стойността стане твърде кисела (под 7), може да се наруши нормалното функциониране на клетките, което може да доведе до развитието на различни проблеми със здравето.
 
Добро здраве на костната система
 
Костите са подложени на разграждане от прекалено киселата среда. Алкализацията ще спомогне за поддържането на нормална костна плътност и предотвратяването на различни заболявания на костите като остеопороза.
 
Добра мускулна дейност
 
Алкалната среда подпомага оптималното функциониране на мускулите, като предотвратява настъпването на преумора и намалява риска от поява на мускулни спазми и травми.
 
Подобряване на храносмилателната дейност
 
Оптималният алкален баланс може да спомогне за поддържане на здравословното функциониране на стомашно-чревния тракт, като предотвратява развитието на храносмилателни проблеми и дисбаланс в микробиома.
 
Защита от оксидативен стрес
 
Алкалната среда предпазва клетките от развитие на оксидативно увреждане, предизвикано от свободните радикали. Този процес е свързан с намаляване на риска от развитие на хронични заболявания и преждевременно стареене на клетките.
 
Здраво сърце
 
Алкалната среда допринася за поддържането на нормалната дейност на сърцето и кръвоносните съдове, като намалява риска от развитие на артериална хипертония и други сърдечно-съдови проблеми.
 
Общоукрепващо действие
 
Поддържането на алкален баланс ще подпомогне общото физическо и емоционално здраве, като предоставя на организма оптимални условия той да функционира нормално.
 
Какво се случва в тялото при прекалено кисела среда?
 
Когато в тялото средата стане прекалено кисела, което се изразява с нисък pH (под 7), това може да има негативни последици за здравето и нормалното функциониране на различни органи и системи.
 
Киселата среда може да увреди клетките, тъй като повишената концентрация на водородни йони (H+) може да наруши структурата и функцията на протеините и други молекули в клетките. Това може да доведе до увреждане на клетъчните мембрани и нарушаване на редица клетъчни процеси.
 
Когато организмът е твърде кисел, може да стане по-трудно за него да изхвърля токсините. Това може да доведе до тяхното натрупване и повишаване на риска от развитие на интоксикация.
 
Киселата среда може да забави метаболитните процеси в организма, включително синтеза на протеини и функциите на ферментите, които участват в храносмилането и енергийния обмен.
 
Увеличената киселинност може да забави растежа и развитието, особено при децата. Това може да има неблагоприятни последици върху развитието на костите и мускулите.
 
Киселата среда е свързана с по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания, включително артериална хипертония и атеросклероза.
 
Естественият резултат от високата киселинност е предпоставка за развитието на възпалителни процеси в организма, които са свързани с развитието на множество хронични заболявания, но също и някои по-опасни състояния като неоплазми.
Съставки: (в 1 капс.) дн.доза
 
Лимонена киселина 1000 mg 1000 mg
 
Капсула (желатин), растителен магнезиев стеарат.
 
Не съдържа: Глутен, ГМО, Соя.
 
Приложение: Спомага за поддържане алкално-киселинния баланс в организма.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно с 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost, USA