Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Аминокиселини Л - Цитрулин малат на прах | L-Citruline Malate Powder | Nutricost , 300 гр.

Л - Цитрулин малат на прах | L-Citruline Malate Powder | Nutricost , 300 гр.

Цена: 89.90лв.

L-Citruline Malate 2:1 / L-Цитрулин малат, 300 g прах, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Цитрулинът е неесенциална аминокиселина, която се произвежда в черния дроб и червата. В човешкото тяло L-цитрулинът се трансформира в различна аминокиселина, наречена L-аргинин. Аргининът се превръща в молекула, наречена азотен оксид, която причинява вазодилатация на кръвоносните съдове чрез отпускане на гладкомускулните клетки, които участват в изграждането на тяхната стена. Вазодилатацията се отнася до разширяването на артериите или вените и се свързва с някои важни ефекти като понижаване на артериалното кръвно налягане и повишен кръвен поток.

Интересен факт е, че консумацията на цитрулин може да увеличи аргинина в тялото повече, отколкото консумацията на самия аргинин.

Цитрулинът не е аминокиселина, използвана директно за синтеза на протеини, но е установено, че увеличава протеиновия синтез чрез стимулиране на важен сигнален път, участващ в изграждането на мускулните клетки. Цитрулинът може също да намали усвояването на определени аминокиселини от черния дроб и да предотврати тяхното разграждане.

Цитрулинът има и антиоксидантни свойства.

Здравословни ползи от приема на L-цитрулин малат:

● Атлетично представяне

Цитрулинът увеличава мускулния кръвен поток по време на определени видове упражнения при мъжете. Хранителната добавка стимулира силата и издръжливостта при изпълнение на физически упражнения и подобрява спортните постижения.

● Сърдечно-съдово здраве

Приемът на цитрулин може да понижи артериалното кръвно налягане при възрастни хора с артериална хипертония, както и при тези с предхипертония. Хранителната добавка може да понижи систоличното кръвно налягане и води до значително понижаване на диастоличното кръвно налягане при прием на по-високи дози.

● Еректилна дисфункция

Употребата на цитрулин подобрява ерекцията при мъжете. L-цитрулинът повишава L-аргинина, което от своя страна спомага за повишаване на производството на

азотен оксид. Той от своя страна насърчава отпускането на кръвоносните съдове, което води до преминаване на богата на кислород кръв през артериите. Ето защо казваме, че L-аргининът насърчава доброто функциониране на сърцето, но също така е важен и за еректилната функция поради свойствата си за стимулиране на кръвния поток.

● Сърповидно-клетъчна анемия

Приемът на цитрулин може да облекчи някои симптоми, причинени в резултат на сърповидно-клетъчната анемия. Хранителната добавка може да спомогне за намаляване на болката, свързана с това заболяване. L-цитрулинът действа като вазодилататор - разширява вените и артериите, за да спомогне за подобряването на кръвния поток.

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                                       (в 1 м.л. / 3 g) (дн.доза)

L-Цитрулин малат 2:1                                    3 g 3 g

Калциев силикат, силициев диоксид.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 мерителна лъжичка, веднъж дневно, разтворена в около 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA