Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Имуностимулатори Коластра | Colostrum | Vitaworld®, 60 капс.

Коластра | Colostrum | Vitaworld®, 60 капс.

Цена: 54.90лв.
  • Оценка: (0)

Подобрява и засилва функциите на имунната система.

 

· С 20% имуноглобулин – 160 mg на дневен прием;

· Добита през първите 24 часа от отелването.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

 

 

Коластра – богата на естествени имунозасилващи фактори:

 

Коластрата е първият източник на хранителни вещества, отделян от бозайниците в рамките на 24 до 72 часа, преди да се отдели първото мляко. Подобно на него, коластрата е богата на ензими, витамини, минерали и неесенциални аминокиселини в значително по-високи концентрации. Източник е на 37 естествени имуностимулатора и 8 фактора на растежа.

 

Причината за това е, че коластрата укрепва новороденото, поддържа максимално ефективно имунната му система и го предпазва от влиянието на околната среда.

 

Коластрата съдържа всички пет имуноглобулина (големи протеинови молекули) - G, A, M, D и E. Коластрата от крави е истински дар от природата, тъй като тя е много близка до тази на хората, а даже и по-богата на важни съставки. Аминокиселините при хората не се различават от тези при кравите. Затова коластрата, получена от крави, има огромен положителен ефект върху хората.

 

Използваната коластра в продукта на Vitaworld® се получава през първия ден след отелването, а после се обезмаслява, изсушава се чрез замразяване и накрая се преработва на прах. Не съдържа лактоза и алергени.

 

Ценните вещества в коластра и значението им за силен имунитет:

 

Коластрата от крави е изключително богата на нутриенти и съдържа повече хранителни вещества от обикновеното мляко. Коластрата е с по-високо съдържание на протеини, мазнини, въглехидрати, магнезий, витамини от група В и витамините А, С и Е.

 

Докато коластрата е богата на макронутриенти, витамини и минерали, ползите ѝ за здравето са свързани най-вече със специфичните протеинови съединения, които пряко участват във формирането на силен имунитет. Те включват:

· Лактоферин. Това е протеин, участващ в имунния отговор на тялото към инфекции. Има множество функции, включително антибактериални,

антивирусни, противогъбични, антипаразитни, противотуморни и имуномодулиращи.

 

Лактоферинът, получен от коластра от крави, проявява антимикробната си активност чрез инхибиране на растежа на причиняващи заболявания протозои, дрожди, бактерии и вируси.

 

· Фактори на растежа. Растежните фактори са хормони, които стимулират растежа на клетките. Коластрата от крави е особено богата на два протеинови хормона - инсулиноподобни растежни фактори, IGF-1 и IGF-2.

 

· Антитела. Антителата са сложни протеини, известни също като имуноглобулини, използвани от имунната система за борба с бактерии и вируси.

 

Тъй като коластрата от крави е пълна с хранителни вещества, които се борят с различни антигени и насърчават растежа, тя е в състояние да предпазва организма от инфекции през целия живот.

 

Имуноглобулините – същност и действие:

 

Имуноглобулините, известни още като антитела, са протеинови молекули, произведени от белите кръвни клетки – левкоцити. Основната им роля е свързана с имунния отговор, като те разпознават и се свързват с определени антигени, подпомагайки елиминирането им.

 

В човешкото тяло са установени пет класа имуноглобулини - IgG, IgA, IgM, IgD и IgE. Това са антитела, продуцирани от плазматичните клетки на имунната система в отговор на различни инфекциозни причинители, злокачествени процеси и токсични въздействия.

 

Имуноглобулините защитават имунната система на тялото, като регулират множеството пътища за унищожаване на клетките, в зависимост от вида на сигналите, които са получили, или от патогените, с които си взаимодействат.

 

Ползи от прием на коластра:

 

· Засилва имунитета

Коластрата от крави засилва и укрепва имунната система и помага на тялото да се бори с различни антигени.

 

Имуностимулиращите ефекти на коластрата се дължат най-вече на високата концентрация на антителата или т.нар. имуноглобулини от всичките 5 класа.

 

Изследванията са доказали, че добавките с коластра са особено ефективни за подобряването на имунния отговор на организма.

 

· Подобрява здравето на стомашно-чревния тракт

Коластрата е от полза за укрепване на чревното здраве, като се бори с инфекциите в храносмилателния тракт, благодарение на лактоферина, който съдържа.

 

Коластрата стимулира растежа на чревни клетки, като по този начин укрепва чревната стена и предотвратява нарушаването на чревната пропускливост - състояние, при което част от чревното съдържание преминава през епителните клетки в стената и достига други части на тялото, причинявайки редица заболявания на организма.

 

Съставки: (в 2 капс.) дн. доза

 

Коластра 800 mg 800 mg

Осигуряваща имуноглобулин 160 mg 160 mg

 

80.8 коластра на прах (от крави), растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза).

 

 

Не съдържа: Глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати. Подходящо за вегани.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия