Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Имуностимулатори Кордицепс 550 мг | Cordyceps Mushroom Organic | Nutricost , 90 капс.

Кордицепс 550 мг | Cordyceps Mushroom Organic | Nutricost , 90 капс.

Цена: 89.90лв.

Кордицепс, често наричан „гъба-чудо“, представлява група от гъби, които традиционно се използват в азиатската медицина заради своите ползотворни свойства. Този уникален организъм е известен със способността си да подобрява енергията, имунната система и общото здраве на хората.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Кордицепс е род паразитни гъби, които върху ларви на насекоми. Със своята необичайна жизнен цикъл, тези гъби атакуват и заместват тъканите на своите хостове, израстващи дълги и тънки стъбла, които се простиранат извън телата на хостовете.
 
В традиционната китайска медицина вече векове се използват останките от насекомото и кордицепса. След събиране и изсушаване, те се прилагат в лечението на различни състояния, включително умора, бъбречни заболявания и ниската сексуална активност.
 
В съвременния свят, добавките и продуктите, съдържащи екстракт от кордицепс, стават все по-популярни поради своите многобройни ползи за здравето. Въпреки че са известни над 400 вида кордицепс, единствено Cordyceps sinensis и Cordyceps militaris са с доказани лечебни свойства. Тези гъби се превръщат в ключови компоненти в света на хранителните добавки, предлагайки подкрепа за физическата издръжливост и общото здраве на организма.
 
Химичен състав и активни съставки
 
Кордицепсът е богат на активни съставки, включително полизахариди, нуклеозиди, аминокиселини, витамини и минерали. Особено важни са бета-глюканите и кардиолипините, които играят ключова роля във възможността на кордицепса да подпомага имунната система и енергийния обмен.
 
Ползи за здравето
 
Приемът на кордицепс предоставя множество ползи за здравето, като тези, които идват от биологично активните съставки на гъбата. Ето някои от ключовите ползи:
 
Повишава енергията и издръжливостта
 
Кордицепсът е известен със своята способност да увеличава енергийния обмен в клетките, което може да подобри общата енергия и издръжливост на организма.
 
Укрепва имунната система
 
Бета-глюканите, които се съдържат в гъбата, подпомагат имунната система, подобрявайки отговора на организма към инфекции и болести.
 
Адаптогенни свойства
 
Кордицепсът се счита за адаптоген, което означава, че може да помогне на тялото да се справи със стрес и да възвърне баланса между различните системи.
 
Подпомага дихателната система
 
Исторически се използва за подпомагане на дихателната система и улесняване на дишането, което може да бъде особено полезно за хора с дихателни проблеми.
 
Антиоксидантно действие
 
Кордицепсът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали в организма и да предпазят клетките от увреждания.
 
Подобрява сексуалното здраве
 
Традиционно се използва за подобряване на сексуалната функция и повишаване на либидото.
 
Поддържа баланса на кръвната захар
 
Има някои изследвания, които подсказват, че кордицепсът може да помага в поддържането на баланса на кръвната захар.
 
Подпомага здравето на сърцето
 
Някои изследвания показват, че тази гъба може да поддържа здравето на сърцето, като подобрява кръвообращението и намалява нивата на холестерол.
 
Помага за управление на стреса
 
Като адаптоген, кордицепсът може да помага в управлението на стреса и адаптирането на организма към неблагоприятни условия.
 
Противотуморни ефекти
 
Потенциалът на гъбата кордицепс да забавя растежа на туморните клетки предизвиква значителен интерес през последните години. Учените смятат, че гъбите упражняват противотуморните си ефекти по няколко начина:
 
· инхибират растежа на много видове човешки ракови клетки, включително рак на белия дроб, дебелото черво, кожата и черния дроб
 
· противотурморни ефекти върху лимфома и меланома
 
· намалява усложненията, свързани с някой лечения на рак, като левкопенията.
Съставки: (в 2 капс. / дн.доза ) % oт NRV*
 
Кордицепс 1100 mg **
 
/Cordyceps sinensis/ екстракт от плодно тяло
 
Капсула (пулулан), магнезиеви соли на мастни киселини, маслиново масло органик.
 
Не съдържа: Глутен, ГМО.
 
*хранителни референтни стойности; ** няма определена хранителна референтна стойност;
 
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно с 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Произведено от: Primaforce®, USA
 
Дистрибутор: Nutricost, USA