Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Имуностимулатори Кордицепс на прах | Cordyceps Organic | Nutricost , 100 гр.

Кордицепс на прах | Cordyceps Organic | Nutricost , 100 гр.

Цена: 89.90лв.

Cordyceps Organic / Кордицепс Органик, 100 g (прах), e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва органичен екстракт от гъбата Кордицепс (Cordyceps sinensis). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка допринася за нормалното функциониране на организма.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Кордицепс е мощна лечебна гъба с признати здравословни ползи и хилядолетно приложение в китайската и тибетската медицина. Гъбата расте в Сиким - индийски щат, граничещ с Непал, Тибет и Бутан, на голяма надморска височина над 4500 метра. Два от над 400 вида кордицепс са се превърнали в основни суровини за направата на хранителни добавки – Cordyceps militaris и Cordyceps sinensis.
 
Кордицепсът е род паразитни гъбички, които растат върху ларви на насекоми. Когато тези гъби атакуват своя гостоприемник, те заместват неговата тъкан и поникват дълги, тънки стъбла, които растат извън тялото на гостоприемника.
 
Гъбата Кордицепс притежава имуностимулиращи, противотуморни, антиоксидантни, противовъзпалителни, инсектицидни, антимикробни, хиполипидемични, хипогликемични, противостареещи и невропротективни ефекти. В традиционната китайска медицина гъбата се използва от векове за лечение на умора, бъбречни заболявания, понижено либидо и много други проблеми.
 
Здравословни ползи:
 
● Повишава издръжливостта
 
Кордицепс увеличава производството на молекулата аденозинтрифосфат (АТФ), която е от съществено значение за доставянето на енергия за мускулите. Това може да подобри начина, по който тялото използва кислород, особено по време на тренировка.
 
● Свойства против стареене
 
Гъбата кордицепс се използва за намаляване на умората и повишаване на силата и сексуалното желание. Изследователите смятат, че нейното антиоксидантно съдържание може да обясни нейния потенциал против стареене на тялото. Антиоксидантите са молекули, борещи се с увреждането на клетките чрез неутрализиране на свободните радикали, които иначе могат да допринесат за развитието на редица заболявания и са причина за стареенето на организма.
 
● Потенциални антитуморни ефекти
 
Потенциалът на Кордицепс да забавя растежа на туморите предизвиква значителен интерес през последните години. Изследователите смятат, че гъбите могат да упражняват антитуморни ефекти по няколко начина. Кордицепс инхибира
 
растежа на много видове човешки ракови клетки. Гъбата може също така да редуцира страничните ефекти, свързани с много форми на лечение на рак. Един от тези странични ефекти е левкопенията - състояние, при което броят на белите кръвни клетки (левкоцитите) намалява, понижавайки защитните сили на организма и увеличавайки риска от развитие на инфекции.
 
● Може да спомогне за справянето със захарен диабет тип 2
 
Хронично повишените нива на кръвната захар са често срещани при хора с неконтролиран захарен диабет и могат да имат сериозни последици за здравето. Изследванията показват, че Кордицепс може да поддържа нивото на кръвната захар в здравословни граници, като имитира действието на инсулина. Освен това гъбата съдържа специален вид въглехидрат, който може да подпомогне лечението на захарен диабет.
 
● Възможни ползи за функционирането на сърцето
 
Кордицепсът може да е от полза за дейността на сърцето, като спомага за предотвратяване на развитието на аритмии и понижава нивата на триглицеридите и „лошия“ LDL-холестерол.
 
● Може да помогне в борбата с възпаленията
 
Гъбата Кордицепс помага в борбата с различни възпалителни реакции в тялото. Хроничните възпаления могат да доведат до развитието на сърдечно-съдови заболявания, захарен диабет и рак.
 
Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.
 
В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.
Съставки: (в 1 м.л./ 2 g) (дн.доза)
 
Кордицепс органик 2 g 2 g
 
(Cordyceps sinensis)(мицел)
 
Не съдържа: GMO, глутен. Подходящо за вегетарианци.
 
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 g (1 лъжичка) веднъж дневно, разтворена в поне 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost®USA