Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Д - Галактоза | D-Galactose | Vitaworld ® , 250 g прах

Д - Галактоза | D-Galactose | Vitaworld ® , 250 g прах

Цена: 102.90лв.

За нормален енергиен метаболизъм.

 

· Висока чистота на D-галактоза – 99,5%, без добавки, произведена в Италия;

· Галактозата е монозахарид и градивен елемент на всеки организъм.

 

D-галактоза – малко количество с голям ефект.

 

D-галактозата е проста захар, която обикновено се трансформира в черния дроб, преди да се използва като енергия. Тази захар е доста изобилна в човешката диета и спомага за осъществяването на редица функции.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

D-галактозата има много важни функции в човешкото тяло. Тя е незаменим градивен елемент за клетъчните стени и участва в изграждането на гликопротеините. Разликата между галактоза и глюкоза е малка – само една хидроксилна група е поставена в огледално положение. Това, на пръв поглед малко отклонение, има голям принос:

 

· Позволява на захарта да преминава през клетъчните мембрани - дори там, където иначе зависимият от инсулин транспорт би се провалил.

 

След това в клетката галактозата веднага се превръща в глюкоза. Това свойство прави галактозата особено полезна за хора, които страдат от нарушена функция на инсулиновия рецептор, тъй като „огледално“ обърнатата захар може да противодейства на енергийна дефицит в клетките.

 

Това е важно, тъй като лошият метаболизъм на глюкозата има отрицателни ефекти върху нервните клетки. Причината е, че не могат да бъдат произведени достатъчно невротрансмитери.

 

В продукта на Vitaworld галактозата е с висока чистота и е ефективна алтернатива за хората с ензимно нарушение и непоносимост към лактоза.

 

Източници на D-галактоза:

 

Основният хранителен източник на галактоза е лактозата, доставена от прясно и кисело мляко, която се разгражда до галактоза и глюкоза.

 

· Храните, съдържащи малки количества свободна галактоза, включват мляко с ниско съдържание на лактоза или такива без лактоза, някои кисели млека, сирена, кремове, сладоледи и други храни с добавена галактоза.

· Естествените храни – плодове, зеленчуци, месо, яйца - обикновено съдържат много малко количество галактоза.

 

D-галактоза – основен източник на енергия за клетките:

 

Тъй като галактозата е предшественик на производството на глюкоза, тя е важно хранително вещество, осигуряващо енергия. Това е от значение по време на ранните етапи на развитие на бебетата, когато те са силно зависими от млякото като храна.

 

Терапевтична роля на галактозата:

 

· Нарушения в мозъчната дейност

Галактозата е полезна при лечението на редица заболявания, особено тези, засягащи мозъчната дейност. Превръщането на галактозата в аминокиселини в главния мозък изисква еквиваленти на амоняк като субстрат.

 

Галактозата играе полезна роля при отстраняването на тези невротоксични съединения от мозъка при пациенти, страдащи от чернодробна енцефалопатия или болест на Алцхаймер.

 

· Деменция

Тя е свързана с дисфункция на инсулин-рецепторната система, последвана от намален транспорт на глюкоза до главния мозък и последващ редуциран метаболизъм в невроните.

 

Тъй като галактозата се транспортира до мозъка, тя може да действа като алтернативен източник на енергия поради метаболизма си до глюкоза.

 

· Подобрява чревната микрофлора и действа като пробиотик

Галактозата е част от така нареченото рафинозно семейство от олигозахариди и галактозни олигозахариди. Тези пребиотични олигозахариди осигуряват благоприятни ефекти в стомашно-чревния тракт на хората не само чрез стимулиране на растежа на определени бактерии, но и на осигуряване на антиадхезивна активност.

 

Хранителна стойност: (за 6 g) (за 100 g)

Енергийна стойностkJ (kcal) 102 (24.4) 1700 (400)
Мазнини 0 g  0 g
/от които наситени мастни киселини/ 0 g  0 g
Въглехидрати 6 g  100 g
/от които захари/  5.9 g 99 g
Фибри 0 g  0 g
Белтъци 0 g  0 g

  

Съставки: D(+) Галактоза (>99.9%).

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на стомашно-чревния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 мерителна лъжичка (= 6 g) два пъти дневно между храненията, с обилно количество вода.

*мерителната лъжичка е приложена в опаковката.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия