Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сърдечно-съдова система Гроздово семе екстракт 400 мг | Grape Seed Extract | Nutricost , 240 капс.

Гроздово семе екстракт 400 мг | Grape Seed Extract | Nutricost , 240 капс.

Цена: 85.90лв.

Grape Seed Extract на Nutricost® е висококачествена хранителна добавка, извлечена от гроздови семки, която представлява истинско съкровище от полифеноли и олигомерни проантоцианидини. Този продукт не е просто добавкам - той е надежден защитник на вашия организъм срещу вредното въздействие на свободните радикали и силна подкрепа за вашето сърдечно-съдово здраве.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Grape Seed Extract предлага висококонцентриран източник на антиоксидантни съединения, открити в гроздовите семена. Тази формула се отличава със стандарти за качество и чистота, които са на най-високо ниво. Тя е разработена така, че да осигури максимално полезно действие и да бъде лесно усвоена от организма.
 
История на употреба
 
Откриването на ползите от гроздовите семки и тяхното използване за подобряване на здравето се основава на исторически и научни наблюдения.
 
Гроздовите семки се използват в традиционната медицина и кулинария от дълги години. Древните гърци и римляните са ги използвали за подобряване на здравето и лечение на различни състояния.
 
През последните десетилетия научните изследвания потвърдиха множество ползи от гроздовите семки. Редица научни статии и клинични проучвания се фокусираха върху антиоксидантните и противовъзпалителни свойства на съединенията в гроздовите семки, включително полифенолите и олигомерните проантоцианидини.
 
Медиите и популярната наука също спомагат за популяризирането на ползите от гроздовите семки. Множество статии, книги и телевизионни предавания допринесоха за насочването на вниманието към тях.
 
И така комплексното съчетание на традиционното използване, научни изследвания и медийно присъствие подпомогна все по-голямото признаване на ползите на гроздовите семки за здравето.
 
Какво се съдържа в гроздовите семки?
 
Гроздовите семена съдържат разнообразни химични съединения, които ги правят полезни за здравето. Най-важните химични съединения в гроздовите семена включват:
 
· Полифеноли. Гроздовите семена са богати на полифеноли, които са мощни антиоксиданти. Те помагат в борбата срещу свободните радикали в организма и подпомагат предотвратяването на оксидативния стрес, който може да доведе до развитието на различни заболявания.
 
· Олигомерни проантоцианидини. Тези съединения са част от групата на антоцианините и също са силни антиоксиданти. Те подпомагат структурата на кръвоносните съдове и сърцето, а също така поддържат и здравословните нива на холестерол и стойностите на артериалното кръвно налягане.
 
· Флавоноиди. Гроздовите семена съдържат различни флавоноиди, като кверцетин и катехини, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Те също така могат да подпомогнат функционирането на сърцето и имунната система.
 
· Фенолни киселини. Тези съединения като кафеинова и галова киселина са антиоксиданти и могат да играят важна роля в поддържането на здравето на кожата и други тъкани, както и в защитата на клетките от увреждане.
 
· Витамини и минерали. Гроздовите семена съдържат витамини като витамин Е и витамин С, както и минерали като калций, калий и магнезий, които са важни за здравето на костите, мускулите и нервната система.
 
Всички тези химични съединения работят съвместно, за да предоставят множество ползи за здравето, включително подкрепа за сърдечно-съдовата система, подобряване на имунната защита, протекция от ефектите на оксидативния стрес и поддържане на структурата на кожата и тъканите.
 
Ползи от употребата на екстракт от гроздови семки за здравето
 
Антиоксидантна защита
 
Както стана ясно, гроздовите семки съдържат няколко вида антиоксидантни съединения като полифеноли и олигомерни проантоцианидини. Именно тези съединения играят ключова роля в борбата срещу свободните радикали в организма, които могат да причинят оксидативен стрес и увреждане на клетките.
 
Грижа за сърцето
 
Гроздовите семки подпомагат функционирането на сърцето, като поддържат нормалните нива на холестерол и стойности на артериално кръвно налягане. Те също така подобряват състоянието на кръвоносните съдове и осигуряват нормална кръвна циркулация.
 
Подкрепа за имунната система
 
Антиоксидантите в гроздовите семки подпомагат имунната система на организма, като предоставят защита срещу множество вируси и други инфекциозни причинители.
 
Защита на кожата
 
Полифенолите и витамините в гроздовите семки подобряват състоянието на кожата и предотвратяват преждевременното стареене и увреждане, причинено от UV лъчите.
 
Подобрява костната плътност
 
Гроздовите семки съдържат минералите калций, калий и магнезий, които са важни за структурата на костите и мускулите.
 
Поддържа състоянието на ставите
 
Някои изследвания показват, че екстрактът от гроздови семки може да бъде полезен за състоянието на ставите и да подпомогне поддържането на гъвкавостта им.
 
Борба с алергиите
 
Някои хора съобщават за подобрение в симптомите на алергии след прием на хранителни добавки с гроздови семки. Това може да бъде свързано с противовъзпалителните свойства на съединенията в тях.
 
Подобряване на метаболизма и ефективно регулиране на телесното тегло
 
Съдържат комплексни съединения, които подпомагат регулирането на метаболизма и ефективното контролиране на телесното тегло.
Съставки: (в 1 капс.) дн.доза NRV*%
 
Гроздово семе 400 mg 400 mg **
 
Екстракт от семена /Vitis vinifera L./, 70:1 (еквивалентен на 28000 mg гроздово семе на прах), осигуряващ (95% проантоцианидини, 60% полифеноли).
 
Хипромелозна (целулозна) капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).
 
Не съдържа: Глутен, ГМО.
 
Приложение: Антиоксидант. Подпомага нормалното състояние на кръвоносните съдове и сърдечно-съдовата система.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсулa дневно с 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost, USA