Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Нервна система Херициум екстракт ( Лъвска грива ) | Hericium extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Херициум екстракт ( Лъвска грива ) | Hericium extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 63.90лв.

Подпомага мозъчната функция и нервната система.

 

· Стандартизиран екстракт до 30% съдържание на полизахариди;

· 150 mg полизахариди и 500 mg екстракт от Hericium erinaceus в дневна доза;

· Може да се срещне с наименованието гъба „лъвска грива“.

 

Балансиран живот с Hericium erinaceus:

 

Hericium erinaceus е необичайна на външен вид гъба. Плодното ѝ тяло е покрито с плътни и меки власинки с дължина до 3 см, което е причина за интересните ѝ наименования, с които е позната, например лъвска грива, гъба таралеж, маймунска глава, гъба сатир и др.

 

В Азия е на особена почит, тъй като се смята, че има способността да балансира емоционалното състояние и да внася хармония в живота.

 

За производството на този висококачествен екстракт Vitaworld използва технология чрез щадящ процес на изпаряване за извличане на концентрат, който съдържа терапевтично важни вторични компоненти, например полизахариди, в най-добрата бионаличност.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Описание и действие:

 

Гъбите се считат за функционален хранителен източник на физиологично полезни нутриенти. Hericium erinaceus или лъвска грива, е ядлива гъба, която има дълга история на употреба в традиционната китайска медицина. Видът се среща в цялото Северно полукълбо в Европа, Азия и Северна Америка.

 

Изследванията потвърждават над 70 действителни и потенциални биоактивни вторични метаболита, подпомагащи предотвратяването или лечението на хронични, когнитивни и неврологични заболявания. Тази гъба е богата на някои жизненоважни компоненти като бета-глюкани - полизахариди, които придават противораковите, имуномоделиращите, хиполипидемичните, антиоксидантните и неврозащитните действия на гъбата.

 

Изследванията показват, че тя притежава още антимикробни, антихипертензивни, антидиабетни и заздравяващи свойства наред с други терапевтични потенциали.

 

Това, което прави тази гъба изключителна, е, че притежава два класа терпеноидни съединения – хериценони и еринацини, изолирани от плодните тела и мицелите, за които е установено, че стимулират синтеза на нервен растежен фактор (NGF).

 

Лечебни ползи от приема на Hericium erinaceus:

 

· Подобрява мозъчната дейност

Способността на мозъка да образува нови синаптични връзки обикновено намалява с напредването на възрастта, което може да обясни защо умствената функция се влошава при много възрастните хора.

 

Проучванията показват, че гъбата лъвска грива може да подпомогне функцията на мозъка, като стимулира производството на растежен фактор за нервни клетки (NGF) и мозъчен невротрофичен фактор (BDNF) чрез двете групи съединения, които съдържа - хериценони и еринацини. Двата фактора представляват протеини, които стимулират производството на нови нервни клетки и укрепват съществуващите.

 

NGF играе също важна роля в образуването на миелин - обвивката на някои нервни клетки, която поддържа тяхната нормална проводимост.

 

BDNF от друга страна увеличава пластичността на мозъка, което помага на клетките да останат устойчиви на стрес и на процесите на стареене.

 

· Спомага за облекчаване на депресията и тревожността

Депресивните състояния и чувството за тревожност са най-често срещаните в съвременното ни ежедневие деструктивни състояния. Стресиращият живот на бързи обороти ни причинява повече щети, отколкото осъзнаваме, и затова е изключително важно да противодействаме на тези състояния, преди да е станало твърде късно.

 

Екстрактът от лъвската грива може да намали симптомите на депресия и тревожност не само поради своите противовъзпалителни ефекти, а и способността да стимулира образуването на нови нервни клетки. Смята се, че подобряването на функциите на хипокампа (област от мозъка, отговорна за обработката на спомени и емоции) може да е причината за намаляване на ефектите на тревожността и депресията.

 

· Подпомага възстановяването на нервната система

Нервната система е сложна мрежа, която контролира всички сетива. Освен това тя играе критична роля в когнитивните процеси, например способностите да мислим и да разсъждаваме.

 

Уврежданията на нервната система, включващи както главния, така и гръбначния мозък, могат да бъдат пагубни, като често водят до проблеми с кръвоснабдяването, развитие на невродегенеративни заболявания, парализа или дори смърт.

 

Гъбата лъвска грива може да е ефективна за ускоряване на възстановяването на организма при увреждане на нервната система. Това се дължи на активността на гъбата и способността да стимулира регенерацията на връзките в централната нервна система.

 

· Подобрява храносмилането и подсилва имунната система

Разнообразието на несмилаеми фибри под формата на бета-глюкани насърчава растежа на добрите (пробиотичните) бактерии, които са част от микробиома.

 

Пробиотичните храни са изключително полезни за поддържане на нормалното храносмилане, подобряване на метаболитното здраве и засилване на имунната система.

 

Диетичните фибри, които участва в състава на гъбата, се метаболизират от бактерии в дебелото черво, като по този начин подпомагат образуването на късоверижни мастни киселини - предимно оцетна, пропионова и маслена киселини. Те осигуряват гориво за клетките, които покриват стената на стомашно-чревния тракт, което от своя страна подпомага нормалното храносмилане и намалява риска от развитие на редица чревни заболявания.

 

Бета-глюканите са съединения, известни с антитуморните, но също и имуностимулиращите си свойства. Те засилват активността на фагоцитите - имунни клетки, които защитават тялото чрез поглъщане на вредни чужди частици, бактерии и мъртви или умиращи клетки.

 

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза (1 капс.)

 

Херициум (гъба Лъвска грива), 500 mg 500 mg

екстракт от плодно тяло

/съдържа полизахариди 30%/ 150 mg 150 mg

 

80.6% екстракт от плодно тяло от органична гъба Херициум (Hericium erinaceus), растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

 

 

Не съдържа: Глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Допринася за нормалната функция на нервната система и мозъка.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия