Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Витамини Витамин K Витамин К1+К2 | Vitamin K | Thorne , 60 капс.

Витамин К1+К2 | Vitamin K | Thorne , 60 капс.

Цена: 69.90лв.

Витамин К е природен комплекс, комбиниращ три от най-лесните за усвояване и успешна абсорбция в тялото активни форми на едноименния витамин – К1 и 2 разновидности на К2. Регулира правилното съсирване на кръвта и оптималното състояние на костната система.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Подобно съчетание осигурява максимална гаранция за попълване на резерва от веществото при недостиг, но също така и за облекчаване на симптоми като болка в костите, намалени когнитивни способности и често покачване на артериалното кръвно налягане. Продуктът се препоръчва за профилактиката на кръвоносната система и сърдечния мускул. Значително подобрява кръвосъсирването. Не съдържа каквито и да е синтетични вещества.

Как помага на човешкото здраве?

· Поддържа в нормално състояние костите и зъбите;

· Намалява риска от развитие на остеопороза, а при настъпила такава, облекчава симптомите като скованост и болка в костите;

· Възстановява функцията на кръвта да се съсирва правилно;

· Предотвратява сърдечно-съдови рискове като коронарна болест на сърцето, хипертония, инсулт, запушване на артериите и други;

· Има известен невропротективен ефект, като може да облекчи състоянието на мозъчна мъгла, както и симптомите при деменция и Болестта на Алцхаймер;

· Подобрява значително паметта и концентрация, действа регулиращо и на фокуса.

Какво е витамин К и защо е важен?

Въпреки че за него се говори по-рядко, витамин К е ключов нутриент за човешкото здраве. Той спомага за производството на остеокалцин – специфично вещество, което изгражда костната тъкан и което се свързва с калция, за да подобри минерализацията на костната система. Същевременно, витамин К предотвратява калцификацията на човешките артерии, тъй като стимулира дейността на специфичния протеин MGP. MGP, на практика, е единственото вещество, което може да блокира този процес и така да предотврати риска от запушване на кръвоносните съдове.

Витамин К, освен това, намалява не само сърдечно-съдовите рискове, но и тези по време на бременност. Когато той е в малки количества в тялото или не успява да премине през плацентата на майката, може да се стигне до кървене, преждевременно раждане и увреждане на плода.

Видове активни форми на витамин К

В природата основните източници на витамин К са различните типове зеле, повечето видове зелени салати, някои риби (основно сьомга) и телешкият черен дроб. За съжаление, по една или друга причина тялото не винаги успява да усвои достатъчно количество от този нутриент.

При избор на хранителни добавки за попълването на негов дефицит е важно да се знае, че витамин К пристига под различни форми. Най-популярната е К1, но съществуват и няколко вида К2. Според изследователите, съчетанието на повече форми на витамин К носи гаранцията и за по-лесното му усвояване.

В тази формула са комбинирани К1 и 2 разновидности на К2, а именно МК-4 и МК-7. Последните са доказано като по-устойчиви на стомашната киселина, както и с по-продължителен житейски цикъл, когато циркулират в кръвния поток.

Витамин К К1 + 2 Активни Форми на К2 60 капсули е хранителна добавка от портфолиото на популярната в САЩ компания Thorne. В нея липсват каквито и да е следи от ГМО, химикали, глутен, соя или лактоза.

Съставки:                   (дн. доза)      %NRV*
Витамин К                     6090 µg      8120%
  Витамин К2  (МК-4)     5000 µg         **
  Витамин К1                 1000 µg          **
  Витамин К2 (МК-7)          90 µg           **
Mикрокристална целулоза (хипромелозна капсула), силициев диоксид, миксирани токофероли.
*хранителни референтни стойности; няма определена хранителна референтна стойност;
Приложение: Подпомага нормалното състояние на костите, сърдечно-съдовата система и кръвосъсирването.
Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Thorne, USA