Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сърдечно-съдова система Л - Карнозин 500 mg | L-Carnosin | Vitaworld ®, 60 капс.

Л - Карнозин 500 mg | L-Carnosin | Vitaworld ®, 60 капс.

Цена: 74.90лв.
  • Оценка: (0)

За забавяне на процесите на стареене поради силното антиоксидантно действие.

 

· Висока концентрация на чист L-Карнозин;

· 100% естествен продукт.

 

Нарастващият интерес на учените към съединения, повишаващи дълголетието, доведе до новаторски изследвания върху дейстивето на L-Карнозина. Силно концентриран в мозъка и мускулите, той е естествен антиоксидант и хранително вещество, противодействащо на гликацията, чиито нива в тялото естествено намаляват с възрастта.

 

Вече е доказано, че карнозинът се бори със стареенето, благодарение на своето силно антиоксидантно действие върху органи като сърце, мозък, кожа и др.

 

Многобройните и взаимосвързани механизми на действие на карнозин осигуряват ползи за клетките и тъканите в цялото тяло, които иначе биха се поддали на патогенните ефекти на стареенето.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Какво представлява L-карнозин?

 

Карнозинът е вещество, произвеждано естествено от тялото. Класифицирано е като дипептид – съединение, съставено от две свързани аминокиселини. В този случай те са аланин и хистидин. Карнозинът е силно концентриран в мускулната тъкан и мозъка.

 

Присъства в значителни концентрации в червеното месо и в по-ниско концентрации в пилешкото месо. Добавяйки червено месо към храненето си, може да осигурите 250 mg количество карнозин, но той бързо се разгражда в тялото от ензима карнозиназа. Това означава, че само хранителните ни навици не са достатъчни, за да осигурим постоянни запаси от този дипептид.

 

Приемането на хранителни добавки, съдържащи карнозин, потиска ензима карнозиназа, като по този начин позволява да се поддържат постоянни кръвни нива на това критично хранително вещество.

 

Защо тялото ни се нуждае от L-карнозин?

 

· Нивата на карнозин в тялото намаляват с възрастта. Това се случва с 63% на възраст между 10 и 70 години, което има пряка зависимост с отслабването на мускулната функция с възрастта.

· Карнозинът действа не само като антиоксидант в мускулите, но и като рН буфер. По този начин той продължава да защитава мембраните на мускулните клетки от окисление при киселинни условия на мускулно натоварване.

· Канозинът позволява на сърдечния мускул да се контрахира по-ефективно чрез усилване на калциевия отговор в сърдечните клетки.

· Нивата на карнозин в мускулите корелират с максималната продължителност на живота на животинските видове.

 

Здравните ползи от прием на L-карнозин:

 

· Ползи за сърдечно-съдовото здраве

Оксидативният стрес в крайна сметка съкращава продължителността на живота, като допринася за развитието на рискови здравословни фактори като атеросклероза, инфаркт и инсулт. Силните антиоксидантни ефекти на карнозин, съчетани със способността му да пречиства както свободните радикали, така и увредените клетки, му придават уникални защитни характеристики, които имат потенциала да удължват живота.

 

Инхибира активността на симпатиковата нервна система, като по този начин намалява стойностите на артериалното кръвно налягане, които могат да бъдат завишени поради затлъстяването. Антиоксидантните му свойства предпазват директно сърдечния мускул от токсини.

 

· Намалява нивата на кръвната захар

Процесът на гликиране (нарушение в структурата на ензимите и протеините, играещи роля в метаболизма на глюкозата) в организма е една от основните причини за преждевременното стареене и тъканната дисфункция.

 

Карнозинът действа директно върху клетките и тъканите, за да предотврати химичните реакции, които пречат на протеините и ензимите да функционират правилно при метаболизма на глюкозата.

 

Карнозинът действа индиректно върху нивата на кръвната захар, като оказва своя ефект първо върху автономната нервна система. По този начин предотвратява последващи увреждащи реакции на гликиране.

 

· Противоракови свойства

Като антиоксидант карнозинът подпомага намаляването на увреждането на ДНК, което може да доведе до ракова трансформация. Предотвратява освобождаването на възпалителни цитокини в чревните клетки, намалявайки значително риска от развитие на рак на дебелото черво.

 

Способността му да инхибира нови метастази и да пречи на енергийния метаболизъм на раковите клетки го прави още по-ефективно средство в борбата срещу ракови заболявания.

 

· Защита на мозъка

Доказано е, че нивата на карнозин при пациенти с Алцхаймер, Паркинсон и други невродегенеративни разстройства са ниски, което предполага, че дефицитът на карнозин допринася за поддържането на тези състояния.

 

Мозъкът естествено съдържа високи нива на карнозин, който е в състояние да намали оксидативния, нитрозативния и гликемичния стрес, към които мозъкът е особено уязвим.

 

· Протекция на организма срещу развитие на катаракта

Карнозинът подобрява качеството на живот чрез намаляване на риска от развитие на катаракта на окото. Лещата на окото е особено чувствителна към гликирането на нейните протеини, което я прави непрозрачна.

 

Поради това антигликационните ефекти на карнозина осигуряват значителна защита за зрението.

 

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза (3капс.)

 

L-Карнозин 500 mg 1500 mg

 

80.6% L-Карнозин, растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

 

Приложение: Подпомага за поддържане на нормален метаболизъм, както и за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система и мозъка.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсулa 3 пъти дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия