Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Аминокиселини Л - Изолевцин 500 мг | L-Isoleucine | Nutricost, 240 капс.

Л - Изолевцин 500 мг | L-Isoleucine | Nutricost, 240 капс.

Цена: 68.90лв.

L-Isoleucine / Л-Изолевцин, 240 капсули, е хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа L-изолевцин в оптимална доза за една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи. Допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм на организма.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Изолевцинът е една от аминокиселините с разклонена верига, критична за физиологичните функции на цялото тяло като растеж, имунитет, протеинов метаболизъм, метаболизъм на мастни киселини и транспортиране на глюкозата. Изолевцинът може да подобри имунната защита срещу редица патогени.
 
Като аминокиселина или „градивен елемент на живота“ изолевцинът играе ключова роля в синтеза на протеини, разграждането на храната и осигуряването на енергия, като същевременно подпомага растежа и процесите на оздравяване. Освен това играе ключова роля в регулирането на кръвната захар.
 
Въпреки че изолевцинът се счита за основен за човешкото здраве, той не може да бъде произведен от тялото. В резултат на това възрастните хора са п-склонни да изпитват дефицит на изолевцин. Симптомите на дефицит включват мускулна загуба и мускулни тремори.
 
● Какво е изолевцин?
 
Изолевцинът, наричан още L-изолевцин или L-изолевцин, е аминокиселина. Трибуквеното съкращение на изолевцина е „lle“, а еднобуквеното съкращение е просто „l“.
 
● Кой е открил изолевцина?
 
Немският химик Феликс Ерлих се смята, че е свързан с откриването му в хемоглобина през 1903 г.
 
● Какъв тип аминокиселина е изолевцинът?
 
Това е незаменима аминокиселина. Това означава, че той е много необходим на тялото, за да функционира оптимално, но организмът не може да го произвежда самостоятелно.
 
● Къде се намира изолевцинът в тялото?
 
В човешкото тяло той е концентриран главно в мускулната тъкан.
 
● Каква е функцията на изолевцин?
 
Играе роля в синтеза на хемоглобина. Хемоглобинът е основната протеинова молекула в еритроцитите, чиято основна функция е свързана с преноса на кислород от белите дробове до тъканите. Изолевцинът също е ключов в регулирането на енергията и нивото на кръвната захар. Смята се също, че аминокиселината изолевцин медиира усвояването на глюкозата в клетката и я разгражда до енергия. Тази специфична функция на изолевцин е причината, поради която той може да спомогне за подобряването на спортните постижения и също така да действа като хипогликемичен агент.
 
Здравословни ползи:
 
● Понижава нивото на глюкозата
 
Аминокиселината изолевцин значително намалява плазмените нива на глюкоза. Изглежда, че изолевцинът е в състояние да стимулира инсулинонезависимото усвояване на глюкоза в клетките на скелетните мускули.
 
● Намалява мускулните увреждания и болката
 
Добавките с изолевцин намаляват увреждането и болезнеността на мускулите след тренировка. Те спомагат за намаляване на мускулните увреждания, причинени от физическите упражнения.
 
● Намалява умората и повишава производителността
 
Много хора търсят нови начини за намаляване на умората след тренировка. Добавките с изолевцин ограничават усвояването на триптофан от мозъка, като същевременно намаляват синтеза на 5-хидрокситриптамин (5-HT) - друг фактор, за който се предполага, че причинява умора. Изолевцин повишава както физическото, така и умственото представяне.
 
Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.
 
В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.
Съставки: (в 1 капс.) (дн.доза)
 
L-Изолевцин 500 mg 2000 mg
 
Оризово брашно, желатинова капсула, стеаринова киселина (от растителни източници) магнезиев стеарат (от растителни източници).
 
Не съдържа: Глутен, ГМО.
 
Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите и енергийния метаболизъм.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: От 1 до 4 капсули дневно, с поне 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost®USA