Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус L-Орнитин 1000 мг | L-Ornithin 1000 mg | Vitaworld ®, 120 табл.

L-Орнитин 1000 мг | L-Ornithin 1000 mg | Vitaworld ®, 120 табл.

Цена: 55.90лв.
  • Оценка: (0)

Важна част от белтъчната обмяна, участва в поддържането на уреята в нормални граници.

 

· Част от цикъла на уреята;

· Изходен продукт в синтеза на аргинин;

· Висока доза от 1000 мг на таблетка.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Орнитин - част от цикъла на урея:

Непротеиногенната аминокиселина орнитин има за задача да преобразува азотните съединения в цикъла на урея, така че да се отделя от бъбреците, а не да се натрупва в организма под формата на амоняк, който е токсичен за организма и може да предизвика сериозни здравословни проблеми.

 

Описание и действие на L-орнитин:

L-орнитинът е аминокиселина, която се използва предимно в цикъла на урея, който елиминира излишния азот от тялото. Това не е есенциална аминокиселина при хората, което означава, че тялото може да я синтезира, и не е градивен елемент на протеините.

 

Амонякът е отпадъчен продукт от клетъчния метаболизъм, който става токсичен, ако се остави да се натрупва. L-орнитинът е катализатор в процеса, който превръща амоняка в урея, която се изхвърля чрез урината.

 

Уреята е важен краен продукт на белтъчната обмяна. Синтезът на урея се осъществява единствено в черния дроб от въглероден диоксид и амоняк. За разлика от амоняка, уреята не е токсична. Тя се разтваря добре във вода, преминава през всички мембрани, които са пропускливи за вода, поради което се разпределя равномерно в тъканите на организма.

 

По-голяма част от образуваната урея се отделя през бъбреците, малки количества се излъчват през стомашно-чревния тракт и кожата.

 

L-орнитинът служи като прекурсор за различни други важни съединения като глутаминова киселина и цитрулин. Тялото използва орнитина, за да синтезира аминокиселините аргинин и пролин. Тези аминокиселини заедно с пролина помагат да се доставя енергия в клетките на тялото. Най-високите концентрации на орнитин се намират в съединителната тъкан.

 

L-орнитин за здраве:

Що се отнася до здравето, орнитинът е ефективна добавка за хора с клинично доказано чернодробно или сърдечно-съдово заболяване. И двете състояния се характеризират с високи концентрации на амоняк в тялото и орнитинът помага да се изхвърли излишното токсично съединение.

По този начин осигурява ефективна детоксикация на черния дроб и цялото тялото от натрупаните вредни вещества.

 

L-орнитин за атлетични постижения:

При усилени тренировки амонякът в скелетните мускули се натрупва и предизвиква мускулна умора. Това натрупване на амоняк влошава представянето, когато упражненията за издръжливост надхвърлят 45 минути.

 

Орнитинът намалява концентрациите на амоняк в кръвта и е ефективен за подобряване на издръжливостта, особено когато продължителността на упражненията се увеличава.

 

L-орнитинът контролира азотния баланс в тялото. Това е свързано с производството на растежен хормон, когато тялото приема повече азот, отколкото отделя. Това значи, че тялото е в положителен азотен баланс и мускулният растеж е налице, и обратно – при отрицателен азотен баланс се губи мускулна маса и липсата на азот в жизненоважни органи може да доведе до развитието на различни заболявания.

 

Съставки: (в 1 табл.) дн. доза

 

L-Орнитин 1000 mg 1000 mg

 

75% L-Орнитин, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Участва в биосинтезата на аминокиселини и анаболните процеси в организма.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 таблетка дневно, с обилно количество вода, за предпочитане преди хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия