Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Аминокиселини Л - Орнитин 500 мг | L-Ornithine | Nutricost, 120 капс.

Л - Орнитин 500 мг | L-Ornithine | Nutricost, 120 капс.

Цена: 65.90лв.

L-Ornithine / L-Орнитин, 180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Продуктът съдържа оптимална доза L-орнитин хидрохлорид в една капсула. Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане нормалното състояние на черния дроб.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Човешкото тяло използва орнитин, за да произвежда полиамини (които играят роля в клетъчния растеж и пролиферация), както и аминокиселината пролин (използвана за производството на колаген). Хранителните добавки с орнитин могат да подобрят спортните постижения чрез намаляване на нивата на амоняк в организма.
 
L-орнитинът е аминокиселина, но е по-различен вид от тези, които познаваме, и не участва в образуването на протеини. В това отношение той е напълно различен от лизина и другите незаменими аминокиселини. Функцията на орнитин е свързана с детоксикацията на черния дроб и се смята, че подпомага физическото представяне.
 
Здравословни ползи:
 
● Подобрява атлетичните постижения
 
Това е едно от най-популярните приложения на L-орнитин. Проучванията показват, че хората се възстановяват по-бързо от упражнения или силови тренировки след прием на орнитин. Хранителната добавка увеличава аеробния капацитет и мускулната сила.
 
● Увеличава производството на растежен хормон
 
Орнитинът и аргининът помагат на тялото да увеличи производството на растежен хормон.
 
● Може да подобри качеството на съня
 
L-орнитин подобрява качеството на съня и намалява нивата на умора. Освен това хранителната добавка подобрява настроението, като намалява враждебното и гневно поведение. L-орнитин понижава и нивата на кортизол, което предполага, че нивата на стрес също биват редуцирани.
 
● Може да помогне на пациентите с чернодробна енцефалопатия
 
Когато черният дроб е увреден, този орган спира да елиминира отпадните продукти на метаболизма, в това число и амоняка. Всички те се натрупват в тялото, а в главния мозък могат да причинят редица психични промени, вариращи от нарушения на паметта до кома и смърт. В тези случаи добавките с орнитин могат да бъдат от полза, тъй като те понижават нивата на амоняк в кръвта и могат да предотвратят развитието на чернодробна енцефалопатия.
 
● Ускорява заздравяването на тъканите
 
Орнитинът може също да спомогне за изграждането на нова тъкан. Това включва мускулна тъкан след напрегнати тренировки и епителна тъкан при изгаряния и рани. L-орнитин намалява разграждането на протеините и процесът на оздравяване се ускорява.
 
Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.
 
В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.
Съставки: (в 1 капс.) (дн.доза)
 
L-Орнитин 500 mg 500 mg
 
(Л-орнитин хидрохлорид)
 
Оризово брашно, желатинова капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник), стеаринова киселина (от растителен източник).
 
Не съдържа: Глутен, ГМО.
 
Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на черния дроб.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
 
Производител: Nutricost®USA