Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Минерали Минерали Комплекс | Minerals Pic-Mins® | Thorne , 90 капс.

Минерали Комплекс | Minerals Pic-Mins® | Thorne , 90 капс.

Цена: 56.90лв.

Pic-Mins Минерален комплекс 90 капсули осигурява в надеждна и лесна за усвояване форма на цинк, селен, хром, манган, молибден, бор и ванадий. Продуктът предоставя оптималната препоръчителна дневна доза от всеки микроелемент, като действа профилактично и превантивно при настъпил или в случай на риск от дефицити. Комплексът има универсално възстановяващо действие върху ключови ензимни процеси в тялото. Съдейства за укрепването на редица органи и системи от такива. Не съдържа химикали, ГМО и синтетични подобрители не вкуса.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Pic-Mins е първокласен минерален комплекс със седем ключови за здравето микроелементи. Всеки от тях действа с конкретно положително свойство върху определени биохимични и физиологични процеси в тялото, но в своето синергично приложение върху организма заедно те допринасят за общата профилактика на ума, тялото и емоционалния баланс. Минералите са добити по напълно естествен път чрез екстракция и висококачествени безопасни технологични методи, като са използвани само и единствено природни органични ресурси.
Чрез този комплекс тялото получава в максимална концентрация следните критично важни за здравето и ензимната дейност на организма минерали:
 
· Цинк. Този минерал има ключово значение за протичането на редица ензимни процеси в тялото, като ролята му за оптималното състояние на имунната система е огромна. Цинкът предпазва от вирусни заболявания и бактериални инфекции и поради своите силни противовъзпалителни качества. Той участва в синтезирането на инсулин и така намалява риска от метаболитни нарушения, като едновременно с това значително подобрява преработката на консумираните въглехидрати и протеини. Цинкът има главна роля в поддържането на оптимално количество бели и кръвни телца, както и за подкрепата на мускулатурата, костната система, репродуктивните функции и сърдечно-съдовите органи.
 
· Селен. Освен като мощен защитник на щитовидната жлеза, хормоналния баланс и ендокринното здраве, този минерал се слави и с изключително надеждната си антиоксидантна активност. Той подобрява редица жизнени показатели като ключови полови и надбъбречни хормони, С-реактивния протеин и имунните Т-клетки. Селенът е от критично значение за поддържането на психичното здраве, като доказано облекчава и психосоматични симптоми – хронична умора, апатия, нервна кашлица и други. При дефицит от този минерал може да се стигне до сериозни хормонални смущения и импотентност.
 
· Хром. В диетологията този минерал се препоръчва за контрол на апетита, но в медицината той доказано ускорява метаболизма. Освен за поддържане на оптимална физическа форма обаче, хромът помага и за регулация на имунната реакция при среща с болстотворен микроорганизъм, нивата на кръвната захар и обмяната на веществата.
 
· Манган. Той е поредният рядко коментиран, но важен антиоксидантен минерал с протективни и профилактични функции. Освен че предпазва клетката от преждевременна смърт, манганът регулира преработката на въглехидратите и нивата на холстерол. Смята се, че той активира ключови ензимни процеси, водещи до оптималното храносмилане и нормалната мозъчна дейност.
 
· Молибден. Той е кофактор на 4 от най-важните за тялото ензими: сулфат оксидазата, алдехид оксидазата, ксантин оксидазата и митохондриалния амидоксим редуциращ компонент. Нормалното им функциониране в тялото подпомагат метаболизма, предпазват от възпалителни процеси и намаляват рисковете от инфекции в червата, както и проблеми с хранопровода.
 
· Бор. Препоръчва се за оптимизиране на хормоналния баланс при жените, като доказано регулира нивата на естрогени и репродуктивните свойства. Има успокояващ ефект върху симптомите на редица костни и ставни заболявания.
 
· Ванадий. Регулира редица ключови жизнени процеси в тялото и е особено важен за здравата ендокринна система. Често се препоръчва при диабетни състояния, защото оптимизира нивата на инсулиновата чувствителност и кръвната захар.
 
Pic-Mins минералната формула е хранителна добавка с профилактичен и терапевтичен ефект от американската компания Thorne.
Как помага на тялото?
 
· Осигурява максимална доза от ключови за цялостното физическо, ментално и емоционално здраве минерали;
 
· Намалява рисковете от усложнения при доказани дефицити на съдържащите се във формулата минерали;
 
· Спомага за превенцията от недостиг на минералите по време на боледуване или след лечение на тежка вирусна инфекция;
 
· Активира синтеза на други ключови за здравето витамини и минерали;
 
· Подобрява психичното здраве;
 
· Възстановява хормоналния баланс;
 
· Помага при липса на енергия и хронична умора;
 
· Съдейства за оптималното усвояване на минерали при недохраненост, физическо изтощение, хранителни разстройства като булимия и анорексия;
 
· Действа положително за хора след рязка загуба на телесна маса и анемия;
 
· Увеличава общата работоспособност на тялото;
 
· Носи енергия, сила и тонус.
Съставки:        (дн. доза)      %NRV*
Цинк                     15 mg         150%
   (цинков пинколинат)
Селен                  100 µg         182%
   (L-Метионин)
Манган               2.5 mg         125%
   (манганов пиколинат)
Хром TRAACS®   100 µg        250%
   (хром никотинат, глицинат, хелат)
Молибден TRAACS® 50 µg    100%
   (молибденов глицинат хелат)
Бор (боров пиколинат)700 µg  **
Ванадий                 50 µg          **
   (ванадиев пиколинат)
Хипромелозна (целулозна) капсула, микрокристална целулоза, калциев лаурат, силициев диоксид.  
*хранителни референтни стойности; няма определена хранителна референтна стойност;
Приложение: Подпомага нормалното състояние на организма.
Забележка: При бременност се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.  Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Thorne, USA