Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Стомашно-чревен тракт Пробиотик Омнилакт 10 милиарда | Probiotic Omnilact plus | Vitaworld®, 60 капс.

Пробиотик Омнилакт 10 милиарда | Probiotic Omnilact plus | Vitaworld®, 60 капс.

Цена: 52.90лв.
  • Оценка: (0)

Доприснася за поддържането на здравословна микрофлора в стомашно-чревния тракт.

 

· 10 милиарда млечнокисели бактерии от 10 различни бифидо- и лактобиотични щама в една капсула;

· Капсула с ентерично покритие;

· Обогатен с пребиотичните фибри инулин.

 

Здравето на човек започва от здравето на стомашно-чревния тракт!

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Темата за чревното здраве става все по-актуална през годините. Причината за това е също, че знаем все повече за взаимодействието на различните бактерии в чревната флора и затова как те „работят“ в полза на нашето цялостно здраве

 

Капсулите Omnilact Plus съдържат 10 милиарда млечнокисели бактерии от 10 различни щама, които спомага за балансирането на цялата чревна среда. Те поддържат полезните бактерии, най-вече лактобактерии и бифидобактерии, като не позволяват болестотворните бактерии да вземат преимущество. Те не само осигуряват здрава чревна флора, но и подсилват защитните механизми на организма.

 

Благодарение на микрокапсулирането, съдържащите се в Omnilact Plus млечнокиселите бактерии достигат в пълната си цялост стомашно-чревния тракт.

 

Как действат пробиотичните бактерии и какви са разликите между тях?

 

Бифидобактериите и лактобацилите са представители на нормалната човешка микрофлора, които имат известни различия помежду си.

 

Бифидобактериите са грам-положителни, анаеробни бактерии, които естествено населяват дебелото черво и подпомагат неговата функция. Образуват естествена биологична бариера срещу проникването на патогенни микроорганизми. Участват в синтеза на витамините В и К и участват в усвояването на желязо и калций.

 

Лактобацилите също са грам-положителни, но факултативни анаеробни бактерии, т.е. те са способни да живеят както в условия на присъствие, така и на отсъствие на кислород. Те произвеждат лактаза, която е необходима за разграждането на млечната захар. Лактобацилите образуват млечна киселина, която поддържа нормалното рН в местата, където бацилите се колонизират.

Подобно на бифидобактериите те стимулират имунитета при контакт с чревните клетки.

 

Лактобацилите участват активно в улавянето на патогенни микроорганизми. Увеличават ензима лизозим, който е с висока антибактериална активност.

 

Здравословни ползи от инулина:

 

Инулинът е пробиотик, който увеличава добрите бактерии в стомашно-чревния тракт. Той е основна храна за бифидобактериите и стимулира техните растеж и активност.

 

От друга страна инулинът предизвиква производството на късоверижни мастни киселини, които намаляват рН в дебелото черво.

 

Ползи от допълнителен прием на пробиотици:

 

Пробиотиците предлагат голям набор от ползи за здравето. Всъщност, наличието и изобилието им в организма са маркер за добро здраве.

 

· Повишават имунитета

Много изследвания свързват промяната на микробиома (чревните бактерии) с множество заболявания, включително автоимунни. Здравословните бактерии са фактор, за които е установено, че поддържат стомашно-чревната бариера и подобряват имунната функция. Защитната способност на пробиотиците срещу патогенни причинители се дължи на специфичната имунна стимулация.

 

· Редуциране и лечение на стомашно-чревни инфекции

Пробиотиците често допълват антибиотична 1терапия за намаляване на риска от развитие на стомашно-чревни инфекции и предотвратяване на резкия спад в броя на добрите бактерии. Някои проучвания показват, че лечението с пробиотик, който съдържа Bifidobacterium, подпомага лечението на чревни инфекции, причиняващи диария. Противодействат на развитието на метеоризъм и раздразнение, причинено от прием на определени храни.

 

· Предотвратяват развитието на синдрома на раздразненото черво

Това неприятно състояние често се характеризира с коремна болка или дискомфорт, свързан с промени в честотата и/или консистенцията на изпражненията. Може да доведе до диария и/или запек. Пробиотиците подобряват общите симптоми при синдром на раздразненото черво и облекчават неприятните усещания.

 

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза

 

Олигофруктоза 200 mg 200 mg
Инулин 100 mg 100 mg
Lactobacillusrhamnosus  1x10 9CFU*  1x10 9CFU*
Bifidobacteriumbifidum 8x10 8CFU* 8x10 8CFU*
Lactobacillusacidophilus 7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Bifidobacteriumlongum 7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Bifidobacteriumbreve  7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Bifidobacteriumlactis 7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Lactobacillusplantarum 7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Lactobacilluscasei  7x10 8CFU* 7x10 8CFU*
Lactobacillusgasseri  1.4x10 9CFU*  1.4x10 9CFU*
Lactobacillussalivarius 1.5x10 9CFU*  1.5x10 9CFU*

  

*CFU – колония формиращи единици

 

Олигофруктоза, инулин от Цикория, растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза (DRCAPS®- стомашно-устойчива),магнезиеви соли на мастни киселини.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати

Приложение: Допринася за поддържането на здравословна микрофлора в червата.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта:За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсулa дневно, с обилно количество вода, за предпочитане по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия