Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Полипорус Екстракт 500 mg | Polyporus extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Полипорус Екстракт 500 mg | Polyporus extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 60.90лв.
  • Оценка: (0)

Поддържа силна имунната система.

 

· Стандартизиран екстракт до 30% съдържание на полизахариди;

· 300 mg полизахариди и 1000 mg екстракт от Polyporus umbellatus в дневна доза.

 

Полипорус екстракт – подкрепа за целия организъм!

 

Буквалният превод на наименованието на Polyporus umbellatus е „много пори“ и е категоризирано като лечебна гъба заради широкоспектърните ползи за здравето. В Китай е позната с името Жу Линг. Принадлежи към семейство Polyporaceae и образува характерни подземни склероции.

 

Именно тези склероции се използват в традиционната китайска медицина от векове за лечение на отоци и насърчаване на диуретичните процеси.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

През последните няколко десетилетия изследователите откриха, че този таксон съдържа много биоактивни съединения, за които е доказано, че са отговорни за противотуморни, противоракови, антиоксидантни, засилващи имунната система и антимикробни действия.

 

Поради обещаващата си медицинска стойност Polyporus umbellatus се използва като съставка в много медицински продукти и хранителни добавки. Поради ограниченото си наличие в дивата природа и нарастващото търсене на тази гъба започва да се култивира в естествени или индустриални условия.

 

За производството на този висококачествен екстракт Vitaworld използва технология чрез щадящ процес на изпаряване за извличане на концентрат, който съдържа терапевтично важни вторични компоненти като полизахариди в най-добра бионаличност.

 

Описание на разпространението:

 

Polyporus umbellatus е сапрофитна гъба, която расте върху здрави широколистни дървета, както и по отсечени или мъртви трупи и пънове. Спорокарпите на Polyporus израстват от стъблото на гъбата, които се разклоняват в други „малки гъбени крачета“. В основата на тези малки, правилни и притиснати навътре капачета се образува клъстер (скрелоций), който прилича на трюфел. Затова тази гъба е известна още и като „свинска гъба“.

Именно склероциите на Жу Линг са основно използвани в китайската медицина като лекарство, противодействащо на урологични заболявания поради силно диуретичния си ефект.

 

Polyporus umbellatus е разпространена в зони с мек климат, включително в Северна Америка, Европа и Азия.

 

Търсенето на гъбата е огромно. Затова в момента се отглежда предимно за търговски цели. Документирана е за първи път през 1801 г. от шведски миколог, макар, че има данни, че Polyporus се е използвала за медицински цели в Азия още преди около 2500 години по време на династията Хан.

 

Химичен състав:

 

Основните химични съединения в Polyporus включват полизахариди и стероли. Второстепенните съединения включват мастни киселини, феноли и други малки молекули. Тези активни вещества придават на гъбата противораковите, антибактериалните, диуретичните, антиоксидантните и имуностимулиращите ефекти, които многократно са потвърдени от научните изследвания.

 

Съдържа още минералите калий, калций, манган, цинк, желязо и мед. В състава си има още съединението ергостерол, наричан още провитамин D2, който подпомага процеса на минерализация в косата и костите.

 

Лечебни свойства:

 

· Имуностимулиращ ефект

Както повечето медицински гъби Жу Линг е богата на имуностимулиращи полизахариди. Тези съединения засилват секрецията на интерферон и интерлевкин, които са жизненоважни компоненти на имунната система, стимулиращи производството на макрофаги, чиято основна роля е да елиминират микробите.

 

По-конкретно тези полизахариди карат микрофагите да освобождават цитокини - химикали, които когато се секретират, позволяват на имунните клетки да комуникират една с друга.

 

Освен това, полизахаридите, най-вече бета-глюканите, са мощни съединения, които естествено стимулират имунната система, като оптимизират реакцията ѝ към антигени и патологични процеси. Над 150 години изследвания са установили, че бета-глюканите действат като имуномодулиращи агенти. Това означава, че предизвикват каскада от събития, подпомагащи регулирането на имунната система, с което я правят по-ефективна.

 

Бета-глюканите още стимулират белите кръвни клетки да се свързват с тумори или вируси и да освобождават химикали, които ги унищожават.

 

· Антитуморни ефекти

Полизахаридите, които са основните активни химични съединения в гъбата, инхибират растежа на саркоми и други видове агресивни туморни образувания.

 

От гъбата са изолирани седем компонента, наречени полипорустерони. За тези съединения става ясно, че са цитотоксични по отношение на левкемични клетки, цервикален и стомашен карцином.

 

· Диуретичен ефект

Жу Линг насърчава баланса на течностите в тялото, като поддържа нивата на натрий и калий в баланс, което от своя страна може да редуцира артериалната хипертонията и да предотврати развитието на бъбречни заболявания.

 

Като мощен диуретик гъбата премахва излишната вода от тялото и така облекчава натиска върху бъбреците. Освен това привлича научния интерес заради очевидната се ефективност при камъни в бъбреците и различни видове нефрит.

 

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза (2 капс.)

 

Полипорус, екстракт от плодно тяло 500 mg 1000 mg

/съдържа полизахариди 30%/ 150 mg 300 mg

 

80.6% Полипорус(Polyporusumbellatus)екстракт от плодно тяло, растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Допринася за нормалната функция на отделителната и имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта:За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия