Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Пиролинквинолин 20 мг | PQQ | Double Wood, 60 капс.

Пиролинквинолин 20 мг | PQQ | Double Wood, 60 капс.

Цена: 78.90лв.

PQQ / (Пиролинквинолин квинон) 20 mg e хранителна добавка на американската компания Double Wood Supplements. Марката е производител на висококачествени добавки и ноотропни средства, сертифицирани при строг контрол на качеството в САЩ.

 

PQQ (Pyrroloquinoline quinone) е от полза за поддържане на сърдечно-съдовото и когнитивното здраве. Съединението предпазва клетките в тялото от оксидативно увреждане и подпомага метаболизма. Също така се счита за кофактор с антиоксидантна активност. Той насърчава мозъчната функция и паметта, като се бори с митохондриалната дисфункция и предпазва невроните от оксидативно увреждане.

 

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Какво е PQQ / (Пиролинквинолин квинон) и как действа?

 

PQQ, наричан също метоксатин, е витаминоподобно съединение, което съществува естествено в почвата и различни храни, включително спанак, киви, соя и човешка кърма.

 

Точната функция на PQQ при хората остава донякъде неопределена, но е известено, че съединението притежава мощни антиоксидантни ефекти. PQQ (Pyrroloquinoline quinone) е малка молекула хинон, която действа като REDOX агент - това му позволява да намали нивото на оксидантите, преди да бъде рециклиран обратно в активна форма от глутатион. Този процес го прави способен да действа като силен антиоксидант.

 

Основното предимство на хранителни добавки с PQQ е способността им да поддържат производството и ефективната функция на митохондриите - те играят ключова роля за превръщането на хранителните вещества в енергия, която може да се използва от клетките.

 

PQQ е класифициран като ноотропно средство. Ноотропите са вещества, използвани за подобряване на мозъчните функции като памет, концентрация, мотивация и креативност.

 

Здравословни ползи от приема на продукта:

 

  • ПОДПОМАГА СЪРДЕЧНО-СЪДОВАТА ФУНКЦИЯ – изследванията показват, че Пиролинквинолин квинон може да бъде полезен за поддържането на здрава сърдечно-съдова система. PQQ намалява нивата на кръвната захар и холестерола;

 

  • ПОДПОМАГА КОГНИТИВНОТО ЗДРАВЕ - проучванията показват, че PQQ може да поддържа когнитивното здраве поради своите невропротективни свойства;

 

  • НАСЪРЧАВА МИТОХОНДРИАЛНАТА БИОГЕНЕЗА - Пиролоквинолин квинон насърчава биогенезата на клетъчните митохондрии, но също и подпомага тяхната ефективност при производството на енергия;

 

  • НАМАЛЯВА ВЪЗПАЛЕНИЕТО - PQQ има силни противовъзпалителни свойства. Ежедневният прием на добавки, включващи PQQ, понижава общите маркери на възпаление, като С-реактивен протеин (CRP) и интерлевкин-6 (IL-6);

 

  • ПРОИЗВЕДЕНО В САЩ – хранителните добавки на компанията Double Wood Supplements се произвеждат в САЩ и се тестват щателно, за да се гарантират техните чистота и ефективност;

 

  • Формулата не съдържа соя, глутен и ГМО.

 

Съставки: В 1 капс.: Дн. доза:
PQQ 20 mg 20 mg

 

 

Пиролинквинолин динатриева сол

Хипромелозна капсула,  микрокристална целулоза.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва от бременни и кърмещи жени, както и от лица под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, за предпочитане на празен стомах.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Double Wood® Supplements, USA