Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Женско здраве Биоидентичен прогестерон 50 дози | Progesterone cream | Biovea, 59 мл

Биоидентичен прогестерон 50 дози | Progesterone cream | Biovea, 59 мл

Цена: 44.90лв.
  • Оценка: (0)
  • Нормализира менструацията
  • Помага за намаляване на симптомите от типа на ПМС
  • Помага за намаляване или премахване на горещи вълни, свързани с менопаузата
  • Помага за намаляване или напълно премахване на промените в настроението
  • Повишава усещането за благополучие и постигане на естествен баланс
  • Натурален микронизиран прогестерон с високо качество
Добави в желани

Натуралният микронизиран прогестеронов крем от BIOVEA® съдържа естествен биоидентичен прогестерон USP, който е формулиран да осигури облекчение от симптомите на менопаузата, давайки на милиони жени безопасна и здравословна алтернатива.

 

Какво представлява прогестеронът?

Прогестеронът е предшественик на минералокортикоидите алдостерон и след превръщане в 17-хидроксипрогестерон (друг естествен прогестоген) на кортизол и андростендион. Андростендионът може да се превърне в тестостерон, естрон и естрадиол. Прогестеронът се произвежда в надбъбречните жлези, половите жлези (по-специално след овулация в жълтото тяло), мозъка и, по време на бременност, в плацентата.

Когато нашите яйчници започнат да сигнализират, че не искат да продължават да произвеждат яйцеклетка всеки цикъл, те не го правят, като отпаднат нивата на естроген. Вместо това започваме да изпитваме странен цикъл, когато не се произвежда яйце. През тези месеци яйчниците не произвеждат прогестерон. И връзката между нивата на естроген и прогестерон в нашите тела започва да се променя.

 

Прогестеронът влияе на сърцата ни, кръвоносните ни съдове, нервите, мозъка и дори естрогенната ни активност. Тъй като прогестеронът прави много повече от управлението на плодовитостта, неговият спад може да доведе до много драматични ефекти като горещи вълни, безпокойство, безсъние, промени в сексуалната енергия и вагинални промени.

 

Прогестеронът може да насочва и контролира производството на други хормони като естроген. Най-важното е, че е известно, че високите количества естроген могат да предизвикат множество метаболитни нарушения, а естественият начин на тялото да противодейства на естрогена е с прогестерон.

 

Какви са ефектите от ниските нива на прогестерон?

• Нередовни менструални цикли

• Силно менструално кървене

• Ендометриоза и миома на матката

• Раздразнителност и промени в настроението

 

Защо трябва да използвате крем Прогестерон?

През втората половина на всеки месечен цикъл, от овулацията до менструацията, прогестеронът е  доминиращият хормон. Не всички жени произвеждат достатъчно количество прогестерон през втората половина на цикъла си. Преди менопаузата, тъй като функцията на яйчниците отслабва, често се появяват цикли, когато жената не овулира (известна като ановулаторен цикъл). Този период, водещ до менопаузата, се нарича перименопауза. Ановулаторните цикли, които започват в перименопаузата, могат да доведат до хормонални промени, които могат да доведат до горещи вълни, промени в схемите на кървене, симптоми от типа ПМС, както и много други симптоми на менопаузата.

Прогестеронът има редица важни роли по отношение на менопаузата. Той е естественият балансьор на естрогена, както и е необходим за оптималното използване на естрогена. Изследванията през годините разкриват и други жизненоважни роли на прогестерона върху сърцето, кръвоносните съдове, нервите и мозъка. Много жени откриват, че добавянето с прогестерон им позволява да постигнат баланс за пореден път.

 

Приемът на прогестерон би ограничил цял набор от неприятни усещания, които жените просто са приели като част от това да бъдат жени.

 

 

Прогестерон в доза (1.1гр) :

Всеки 1,1 грама (една доза) съдържа 20 мг естествен прогестерон. Всеки контейнер съдържа приблизително 50 дози. Внимателните клинични изследвания показват, че това е ефективно количество за постигане на естествен баланс.

 

Начин на употреба: Използвайте само според указанията. Нанесете върху меки зони, като вътрешната част на ръцете или бедрата. Редувайте зоните за нанасяне всеки ден, за да избегнете пренасищане. 

Жени преди менопаузата: Прилагайте 1 доза дневно, 14 дни преди очакваната менструация, прекратете употребата 1-2 дни преди менструация и започнете отново 10-12 дни след менструацията (броейки първия ден на менструацията като ден 1). 

Жени след менопауза: Прилагайте 1 доза дневно в продължение на 21 последователни дни и преустановете употребата за 7-10 последователни дни.

 

Предупреждение: 

Не използвайте, ако сте бременна, кърмите или възнамерявате да забременеете. Само за външна употреба. Избягвайте контакт с очите. Преустановете, ако се появи обрив или дразнене. Употреба, предназначена за възрастни на 18 и повече години.