Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Стави, Хрущяли, Колаген Пролин 500 mg | Prolin | Vitaworld ®, 100 капс.

Пролин 500 mg | Prolin | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 48.90лв.

Подпомага производството на колаген и еластин.

 

· Основен компонент на еластин и колаген;

· За гъвкавост и стабилност на колагеносвързващата тъкан.

 

За образуването на колаген се нуждаем от пролин:

 

Пролин е аминокиселината, която е особено необходима за образуването на протеина колаген. Колагенът играе важна роля в изграждането на здрави съединителна тъкан, кости и хрущяли в тялото ни.

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

 Тялото ни така е устроено, че произвежда пролин само в определени количества, използвайки глутаминова киселина, но има ситуации, в които количеството пролин, от което тялото ни се нуждае, не е достатъчно, за да задоволи напълно нуждите ни от него.

 

Пролинът също е необходим за тялото, за да произвежда така наречения хидроксипролин в комбинация с витамин С. Хидроксипролинът е съществен компонент в структурата на протеини като еластин и колаген, които са от съществено значение за гъвкавостта и стабилността на съединителната тъкан.

 

Възрастта е факторът, оказващ основно значение при производството на пролин, като синтезът и количеството му намалява с времето все повече и повече до момент, в който вече не може да задоволи нуждите на тялото.

 

Хранителната добавка с пролин подобрява функцията на кожната защита, като индуцира синтез на хиалуронова киселина и насърчава растежа и миграцията на фибробластите.

 

Ролята на пролин при образуването на колаген:

 

Една от причините пролинът да е толкова важен е, че е основната аминокиселина, участваща в синтеза на колаген, заедно с аминокиселината глицин. Принципът на функциониране е следният:

 

· пролинът се превръща в хидроксилизин и хидроксипролин, за да подпомогне образуването на колаген - най-разпространеният протеин в човешкото тяло и основен компонент за образуване на съединителната тъкан;

· колагенът се образува чрез свързване и образуване на клонове на аминокиселини (предимно глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин), които заедно създават по-дълги колагенови влакна, които образуват тъканта;

· благодарение на пролина телата ни могат да изградят достатъчно колаген, за да поддържат цялостното ни здраве, тъй като колагенът се намира почти навсякъде в тялото ни – включително мускулите, зъбите, кожата, костите, органите, ставите и др.;

· аминокиселините, образуващи колаген, имат специфични ползи за различни части на тялото.

 

Ползи за здравето и употреба:

 

· Помага заздравяването на рани по кожата, заздравява съединителната тъкан и ставните хрущяли;

· Подпомага функционирането на сърдечно-съдовата система;

· Поддържа здравословно храносмилане;

· Предотвратява развитието на възпаления.

 

Ø Заздравяване на рани и възстановяване на кожата

Основната функция на пролина е подпомагане на възстановяването на увреждания на кожата. Участва във всички фази за заздравяване ѝ, тъй като стимулира клетъчната миграция и допринася за развитието на нова тъкан.

 

Пролин прави това, като подпомага синтеза на колаген, който е съществена част от заздравителния процес, тъй като поддържа структурата и здравината на съединителната тъкан.Тъй като тялото ни произвежда по-малко количество колаген с напредването на възрастта и това оказва влияние върху кожата, съединителната и хрущялната тъкан, консумацията на добавки с аминокиселини, образуващи колаген, са ефективен начин за поддържане на здрави кожа, тъкан и стави.

 

Ø Поддържа здравословно храносмилане

Колагеновият протеин е придобил славата на едно от най-добрите средства за подобряване на здравето на стомашно-чревния тракт, лечение на синдрома на пропускливото черво и следователно поддържа цялостната функция на имунната система.

 

Аминокиселините, участващи в изграждането на колагена, укрепват тъканите, които покриват стомашно-чревния тракт. Това е полезно за

усвояването на хранителни вещества и предотвратяване на развитието на автоимунни реакции.

 

Пролинът, заедно с другите колагеноизграждащи аминокиселини, поддържа чревната лимфоидна тъкан, като подобрява имунната защита на организма и способността му да се предпазва от чужди антигени. Уникалните свойства, които влияят върху здравето на чревния тракт, включват:

 

· поддържане на целостта и функцията на стомашно-чревния тракт;

· нормализиране на възпалителната секреция на цитокини;

· подобряване на броя на Т-лимфоцитите.

 

Ø Предотвратява ставните болки

Една от причините, поради които стареенето често се свързва с нарастваща болка в ставите, е, че произвеждаме по-малко колаген, който е така необходим за цялостното ни физическо и психическо здраве.

 

Загубата на колаген може да се ускори и поради нездравословна диета, начин на живот, навици, които водят до по-високи нива на възпаление, оксидативен стрес, хормонален дисбаланс и дефицит на хранителни вещества.

 

Набавянето на повече колагенообразуващи аминокиселини, включително пролин, спомага за облекчаване на тези ефекти чрез насърчаване на образуването на нов хрущял, подпомагане на мускулния растеж или поддържане и подобряването на костната плътност.

 

Пролинът укрепва хрущяла чрез стимулиране на хондроцитите (хрущялните клетки).

 

Ø Подпомага сърдечно-съдовата система

Пролинът подпомага защитата на сърцето и артериалните стени, като предотвратява натрупването на липиди по стената им и участва в контрола на стойностите на артериалното кръвно налягане.

 

Пролинът е необходим за образуването на тъканта, която изгражда кръвоносните съдове.

 

Ø Подпомага метаболитните функции и се бори с възпаленията

Пролинът играе полезна роля в метаболитните функции и синтеза на други съединения. Действа като сигнализираща молекула и сензор за клетъчния метаболизъм.

 

Други полезни ефекти на пролина по отношение на производството на енергия и цялостното здраве включват засилване на метаболизма и увеличаване на мускулната маса, подобряване на използването на антиоксиданти от тялото, улесняване на процеса на изграждане на здрави молекули ДНК и РНК, подпомагане също на процеса на детоксикация.

 

Съставки: (в 1 капс.) дн. доза (2 капс.)

L-Пролин 500 mg 1000 mg

 

84% L-Пролин, растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Пролинът представлява аминокиселина, която участва в редица биохимични процеси в организма и участва в синтезата на колаген и съединителна тъкан.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия