Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус R(+) Aлфа липоева киселина | R (+) Alpha-Liponsaure | Vitaworld ®, 100 капс.

R(+) Aлфа липоева киселина | R (+) Alpha-Liponsaure | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 104.90лв.
  • Оценка: (0)

Допринася за поддържането на клетъчния метаболизъм и регулира нивата на кръвната захар.

 

· Съдържа естествена биоактивна форма R (+);

· Висока доза от 200 mg в дневен прием;

· Допринася за производството на клетъчна енергия.

 

R(+) Aлфа липоева киселина – енергия за клетките.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Продуктът на Vitaworld съдържа чиста ендогенна форма на алфа липоевата киселина, която има две важни функции в организма. От една страна участва като коензим в процесите на синтез на ензимни комплекси, включително пируват дехидрогеназа и алфа-кетоглутарат дехидрогеназа, както и за производството на клетъчна енергия. Другата ѝ функция е като антиоксидант.

 

Една от особеностите й е, че тя може да премине кръвно-мозъчната бариера между кръвния поток и централната нервна система и по този начин прониква в интра- и извънклетъчните структури, като се трансформира в дихидролипоева киселина.

 

Какво представлява R(+) алфа липоева киселина?

 

Алфа липоевата киселина се среща под формата на два изомера – R(+) и S-алфа липоева киселина. R(+) алфа липоева киселина е природната форма, под която се среща киселината в живите организми, а S-алфа липоева киселина е синтетичната ѝ форма, която е нестаблина и тялото ни не може да я използва, което я прави потенциално вредна.

 

Алфа липоевата киселина представлява органично съединение, намиращо се във всички човешки клетки. Тъй като тялото ни произведжа алфа липоева киселина в много малки количества, е необходимо да се набавя от външни източници, за да се оптимизира приема ѝ.

 

Производството на R(+) алфа липоевата киселина се извършва в митохондриите на клетките, известни още като „клетъчни електроцентрали“, където помага на ензимите в метаболитните процеси на хранителните вещества за превръщането им в енергия. И нещо повече - това органично съединение притежава мощни антиоксидантни свойства.

 

Алфа липоевата киселина е водо и мастноразторима, което й позволява да функционира във всяка клетка или тъкан в тялото. Повечето други антиоксиданти са водо или мастноразтворими. Например, витамин С е само водоразтворим, докато витамин Е е само мастнорзатворим.

 

Предимствата, свързани с алфа липоевата киселина са по-ниски нива на кръвната захар, намалено възпаление, забавено стареене на кожата и подобрена нервна функция.

 

 

Ползи от прием на R(+)алфа липоевата киселина:

 

· Защита срещу оксидативния стрес

Липоевата киселина е необичаен антиоксидант, тъй като може да действа както във водоразтворимите, така и в мастноразтворимите области в клетките и тъканите. Благодарение на тези качества, той лесно са обсорбира и транспортира до много органи и системи в тялото, например мозъка, черния дроб и нервите, за разлика от витамините С и Е. Когато липоевата киселина се комбинира с тези антиоксиданти, способността на тялото да се бори със свободните радикали значително се увеличават.

 

Липоевата киселина спомага за усилването на положителните ефекти и на други важни антиоксиданти в тялото, като глутатион и коензим Q10 – две основни съединения в борбата срещу стареенето и болестите.

 

· Метаболитен синдром и понижаване на кръвната захар

Огромни доказателства сочат, че алфа липоевата киселина е от решаващо значение не само за поддържане на оптимални нива на кръвната захар, като помага на тялото да използва глюкоза, но и за поддържане на инсулиновата резистентност. Облекчава няколко рискови компонента на метаболитния синдром, които често предхождат диабет тип 2 - намалява кръвното налягане, подобрява липидния профил и намалява теглото.

 

· Невропротекция

Алфа липоевата киселина лесно преминава в мозъка и да достигне до всички части на нервната клетка. Някои от защитните ефекти на алфа липоевата киселина за насърчаване на здравна нервна функция е свързано със сълните й антиоксидантни свойства.

 

Алфа липоевата киселина увеличава производството на ацетилхолин, които е основен невротрансмитер.

 

 

Съставки: (в 1 капс.) (дн. доза)

 

R(+) Алфа липоева киселина 200 mg 200 mg

 

53% R(+) алфа-липоева киселина, пълнител: микрокристална целулоза, покриващ агент: хидроксипропил метил целулоза (растителна обвивка на капсулата), освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.

 

 

Подходящо за вегани.

Не съдържа: Глутен, захар, оцветители, консерванти, алкохол.

Приложение: Допринася за поддържане на нормален метаболизъм и нормални нива на кръвната захар.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World, Германия.