Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Червено Рейши екстракт 500 мг | Roter Reishi extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Червено Рейши екстракт 500 мг | Roter Reishi extrakt | Vitaworld ®, 100 капс.

Цена: 78.90лв.

Екстракт от медицински гъби рейши за повишаване на физическата сила и благосъстоянието на сърцето и ума.

 

· Стандартизиран екстракт, с до 40% съдържание на полизахариди;

· 400 mg полизахариди на дневен прием;

· Известна в Източна Азия като „гъба на безсмъртието“.

 

Екстракт от Рейши – известната медицинска гъба на „безсмъртието“ в източната медицина!

 
Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Рейши Ganoderma lucidum е една от най-универсалните и най-продавани медицински гъби. Този вид гъби е неразделна част от източноазиатската култура повече от 4000 години. Причината със сигурност е заради богатия ѝ състав и благотворните ефекти върху здравето, които осигурява.

 

За продукта Vitaworld използват технология чрез изпаряване за извличане на концентрат, който съдържа терапевтично важни вторични компоненти, например полизахариди, във възможно най-добрата бионаличност.

 

Този висококачествен екстракт от Рейши има високо съдържание на полизахариди от 40%, които са комплексни въглехидрати, съставени от вериги от захари. Известно е, че те засилват имунната функция.

 

Какво е Рейши?

 

Известна още като Линг Жи, гъбата има дълга история на употреба в традиционната катайската медицина. Популярността ѝ се простира до Япония, Корея и си проправя път на запад.

 

Рейши е изключително рядко срещана в дивата природа, расте главно по южните и югоизточните райони на Азия в гъсти и труднопроходими планински гори, обичайно върху дънерите на гниещи дървета.

 

Изключително популярна гъба и с дълга история на употреба от повече от 4000 години, като се споменава за нея и лечебните ѝ свойства в най-старите писмени източници на китайската фармакопея.

 

Китайците дълго време са се опитвали да отгледат изкуствено Рейши в продължение на много векове, но едва в началото на 70-те години в това сложно начинание успяват японски изследователи. От този период нататък Линг Жи става

лесно достъпна за обикновените хора, въпреки че дотогава само избрани са се ползвали от лукса да вкусят от рядката гъба с ценни качества.

 

Как изглежда?

 

Рейши има бъбрековидна шапка, покрита с червеникаво-кафява до яркочервена дървесна кора, създаваща впечатление за лакирано дърво. Поради тази причина в Европа гъбата представлява естетически интерес за флоралното изкуството и интериорния дизайн.

 

Пънчето ѝ е цилиндрично със същия цветови нюанс и с високичина от 5 до 20 см. Месото е тъмнокафяво с горчив вкус, без миризма. Поради тази причина Рейши не се използва в кулинарията.

 

Действие на гъбата Рейши

 

Китайската и японската холистични системи вярват, че Рейши повишава Чи - жизнената енергия, която поддържа цялото тяло. Поради тази причина източната медицина ѝ приписва действие от адаптогенен тип: има способността да укрепва цялото тяло и да спомага за поддържането на оптимално физическо и психическо здраве.

 

Свойства на гъбата Рейши и ползи за здравето:

 

Гъбите Рейши са добър източник на ключови витамини и минерали:

 

· Витамини В, С и D2;

· Калций;

· Калий;

· Фосфор;

· Магнезий;

· Селен;

· Желязо;

· Цинк;

· Мед;

· Барий;

· Сребро.

 

Съдържа органични киселини, кумарини, фотонциди и стероли. Най-важните и основни съединения в гъбата са третерпени, полизахариди, пептидогликани и биологично активното вещество германий, присъстващо в почти всички човешки тъкани и органи.

Съдържа незаменими аминокиселини и амиди. Този уникален фармакологичен състав определя и многобройните лечебни свойства на гъбите Рейши, основните от които са:

 

· антиоксидантно и имуностимулиращо действие;

· поддържане на нормалния хормонален метаболизъм;

· пренос на кислород до клетките;

· подобряване работата на сърдечно-съдовата система;

· силно антихистаминово действие.

 

Ø Седативно действие

Отпуска мускулите, потиска конвулсиите и повишава устойчивостта на организма при екстремни условия като ниски температури и липса на кислород. Трайно понижава стойностите на артериалното кръвно налягане.

 

Ø Понижава нивата на кръвната захар

Полизахаридите, които са с високо съдържание в Рейши, понижават нивата на кръвната захар.

 

Ø Подобрява функционирането на имунната система

Рейши тритерпените повлияват неспецифичния имунитет, функцията на макрофагите, насърчават детоксикацията на тялото, имат успокояващ ефект върху нервната система и облекчават възпалението.

 

Ø Противораково действие

Органичният германий в Рейши стимулира производството на интерферон от организма, като спомага за идентифицирането и неутрализирането на раковите клетки.

 

Съставки: (в 2 капс.) дн. доза

 

Червено Рейши, екстракт от плодно тяло 1000 mg 1000 mg

/съдържа полизахариди 40%/ 400 mg 400 mg

 

80.6% Червено Рейши (Ganodermalucidum) екстрактотплоднотяло,

растителна капсула от хидроксипропилметил целулоза.

 

Не съдържа: глутен, лактоза, ГМО, изкуствени аромати.

Приложение: Допринася за нормалната функция на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, при температура до 25°C!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vita-World GmbH, Германия