Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Вижте всички статии

Серапептаза и защо възпалението е важно ?

Серапептаза и защо възпалението е важно ?
❗️Защо възпалението е важно?


Възпалението е причина номер едно човек да се консултира с медицински специалист. Артрит, гастрит, колит, дерматит, нефрит, неврит и цистит са само част от често срещаните възпалителни състояния, които всеки ден водят хората при своите лекари. Ако диагнозата на лекаря завърши с четирите букви, "itis", по дефиниция става въпрос за възпаление.
 
Има и много заболявания, за които може да не мислите, че се отключват от възпаление, но те са тясно свързани с него. Например сърдечната болест, особено коронарната артериална болест, се смята, че е пряко свързана с възпалението. В последните години възпалението се счита за по-важен рисков фактор за сърдечни заболявания, отколкото високите нива на холестерол.
 
Има лабораторни изследвания за възпалението. Те включват ESR, hs (висока чувствителност) - CRP (С-реактивен протеин) и фибриноген. И трите теста показват наличието на възпаление в организма и ако са повишени, има по-висок риск от сърдечни заболявания.
 
Разпространението на рака се ускорява от възпалението и много терапии за рак използват противовъзпалителни лекарства като стероиди, за да държат под контрол проявленията на възпалението (подуване и болка).
Затлъстяването, деменцията, мигрената и болестта на Алцхаймер включват възпаление. Така както и всички инфекции, алергични състояния като копривна треска и почти всички автоимунни заболявания. Астма, диабет, псориазис, други кожни заболявания и синдром на раздразненото черво също включват възпаление. Медикаментозното лечение на всички тези състояния е с противовъзпалителни лекарства като основна терапия. Спортните наранявания и всяко мускулно-скелетно нараняване включват възпаление. През живота си всички хора по някакъв начин са били изложени на възпаление.
 
Конвенционалните лекари винаги са лекували възпалението с лекарства и/ или операция. В някои случаи интервенциите като операция на възпален апендикс спасяват живота. Такива са и краткосрочните антибиотици за някои инфекции като пневмония. Съвременната медицина е прекрасна за лечение на остри заболявания, но се проваля, когато става дума за хронично заболяване или профилактика. В по-голямата част от случаите на хронично заболяване или възпаление настоящите медицински лечения служат само за потискане на симптомите, без да целят първопричината на заболяването.
Например, ако имате остеоартрит, лекарите ще предписват НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Остеоартритът е доживотно заболяване и повечето хора, които страдат от него, са на НСПВС за цял живот. Те включват лекарства като ибупрофен, напроксен и много други. Проблемът с всички тези лекарства е, че те предизвикват кървене в стомаха или други области на стомашно-чревния тракт, ако се приемат за продължителен период от време. Един НСПВС, наречен Vioxx, трябваше да бъде забранен от пазара преди няколко години, след като беше доказано, че причинява инфаркти и смърт при стотици потребители.
 
Други лекарства, предписвани за хронични заболявания като ревматоиден артрит или лупус, са още по-лоши. Тези лекарства драстично потискат имунната система. Някои от тях са химиотерапевтични средства. Те могат да увредят черния дроб, костния мозък и други органи. Ужасяващите странични ефекти на тези лекарства понякога са по-лоши от самата болест.
 
Единственият общ знаменател на всички съвременни медицински лечения за хронични възпалителни състояния е, че те не адресират основната причина за заболяването. Лекарите казват, че употребата на противовъзпалителни лекарства се справя с причината, но ако това наистина е вярно, защо болестта продължава въпреки лекарствата?
Наистина можете да маскирате проблема с години с мощни лекарства, но никога няма да се обърне процеса на заболяването. С потискането на симптомите човек плаща огромна цена от гледна точка на страничните ефекти.
 
Със сигурност не можете да предотвратите възпалението в тялото с някакво лекарство или хирургична процедура. Фактът, че лекарите и хирурзите продължават да го правят, без дори да се опитват първо да приложат естествен подход, е плачевен. По-лош е фактът, че много от тях все още казват на пациентите си, че храненето няма нищо общо с възпалението, когато има огромни научни доказателства за обратното.
 
 
Серапептаза срещу възпалението         


Без съмнение много от вас са чували за борба с възпалението с хипоалергенна диета и хранителни добавки като рибено масло, витамин D и билки като босвелия и куркума. Въпреки че всичко това може да бъде ефективно при дадени хора, нищо не се доближава до естествената противовъзпалителна сила на ензимната добавка, наречена Серапептаза.
Серапептаза ( Serratio Peptidase) е протеолитичен ензим. С други думи той разгражда и усвоява протеина. Серапептаза се произвежда от бактерии в червата на копринените буби. В концентрираната форма на таблетка или капсула Серапептаза действа противовъзпалително и болкоуспокояващо, подобно на аспирин, ибупрофен и други НСПВС (нестероидни противовъзпалителни средства). Освен това има все повече доказателства, че Серапептаза инхибира натрупването на плака в артериите. По този начин предотвратява атеросклерозата, запушването на артериите, инсултите и инфарктите. За разлика от аспирин, ибупрофен и други НСПВС, Серапептаза не причинява стомашни язви или кървене от стомашно-чревния тракт.
 
 
Как работи Серапептаза
 

Серапептазата е фибринолитична, което означава, че усвоява прекомерни количества от протеина, известен като фибрин. Фибринът кара кръвта да се съсирва или да стане лепкава. Колкото повече фибрин, толкова по-голям е рискът от сърдечен удар или лоша циркулация. Ако човек е в състояние да поддържа нивата на фибрин под контрол, той предотвратява прекомерната лепкавост на притока на кръв, следователно инфаркти и инсулти. Това е един от механизмите, чрез които човек може да разтвори атеросклеротична плака със Серапептаза. Ензимът разтваря само неживата тъкан, оставяйки живата тъкан. Кръвните съсиреци, кисти и артериална плака постепенно се разтварят.
 
Над 50 клинични проучвания от Европа и Азия свидетелстват за способността на Серапептаза да лекува успешно състояния, вариращи от навяхвания, разкъсани сухожилия, постоперативно подуване (оток), фиброкистозни гърди, тромбоза на дълбоки вени, синдром на карпалния тунел, ухо и други инфекции на носа и гърлото и атеросклероза. Серапептаза буквално усвоява възпалената тъкан.
 
Серапептаза е популяризирана от изследвания, направени от покойния и легендарен д-р Ханс Нипер, интернист от Хановер, Германия, който използва този мощен ензим за лечение на почти всички дегенеративни заболявания, включително рак, автоимунни заболявания, артрит, атеросклеротична болест на сърцето и десетки други разстройства.
 
 
Състояния при които може да е от полза
 
 
➡️Рак: Серапептаза може да подпомогне лечението на рак (естествено или конвенционално) да работи по-добре. Това е така, защото може да разтвори външните защитни слоеве на раковите клетки и тумори. Това дава възможност на имунната система, лекарства или естествени противоракови агенти да атакуват раковите клетки.

Протеолитичните ензими като Серапептаза могат да стимулират тялото да произвежда нещо, наречено фактор на тумор некроза (TNF). Показано е, че TNF убива раковите клетки и спира възпроизвеждането на вируси.
Серапептазата подобрява проникването на антибиотици в белодробната тъкан. По подобен начин може да помогне на противоракови лекарства и природни вещества да проникнат по-дълбоко в раковите тъкани.
 
 
➡️Сърдечно-съдови заболявания: Плаката в артериите се състои от мазнини, холестерол, клетъчни отпадни продукти, калций и фибрин. Този „нежив коктейл“ може да завърши с блокиране на коронарните артерии, водещи до сърдечни пристъпи. Той може също да пречи на главните мозъчни артерии, следователно причина за инсулт и увреждане на бъбречните артерии, водещи до високо кръвно налягане. Много алтернативни лекари в здравеопазването за прочистване на артериите са използвали интравенозна хелатотерапия, но това включва 40 или повече интравенозни сесии от 2 часа или повече с доста висока цена. Единствената друга алтернатива изглежда въвеждането на стентове или байпас, приключение, което повечето хора биха искали да избегнат.
 
Показано е, че Серапептазата постепенно разтваря плаката, която е свързана със сърдечно-съдови заболявания. Основно усвоява мъртва и възпалена тъкан. Освен това намалява или елиминира възпалението,което е в основата на образуването на плаки. Този процес може да отнеме година или повече в зависимост от човека, но е безопасно да се каже, че всеки, който страда от всяка форма на сърдечно-съдови заболявания, трябва редовно да приема Серапептаза. Лекарствата за понижаване на холестерола, които причиняват увреждане на черния дроб, загуба на памет и разрушаване на мускулите, са грешно решение.
 
 
➡️Хроничен бронхит: Това ужасно досадно състояние, включващо хронична кашлица, силно производство на храчки, болки в гърдите и затруднено дишане. Конвенционалната медицина го лекува с антибиотици, стероидни инхалатори, отхрачващи и други токсични съединения. Серапептаза разтваря храчките и намалява честотата на кашлица и отхрачване. Бронхите и белите дробове получават по-голям шанс за изцеление и зависимостта от лекарствата е значително намалена. Проучванията показват, че когато се използват антибиотици заедно със Серапептаза, повече антибиотици стигат до мястото на бронхиалната инфекция. Това дава възможност антибиотикът да бъде по-ефективен. Намаляването на лепкавата лигавицата със Серапептаза може да доведе до голяма промяна при лечението.
 
 
➡️Проблеми с уши, нос и гърло: Хората, които се оплакват от хронични УНГ симптоми и използват стероидни спрейове за нос, гелове или дори хапчета, ще се радват да чуят, че има решение, което няма странични ефекти . Някои от тези досадни проблеми, за които хората използват медикаментозно лечение, включват хронично назално запушване, алергичен ринит, аносмия (загуба на обоняние), затруднено преглъщане, постоянно прочистване на гърлото, дрезгавост и метален вкус в устата.
 
 
➡️Фиброкистозни гърди: Това състояние, често предшественик на рак на гърдата, може да включва болезнени подути гърди, особено предменструално. Кисти и твърди образувания в гърдите могат да бъдат доста неудобни за повечето жени. Изследвания заключават, че Серапептазата може да помогне при това състояние.
 
 
➡️Синдром на раздразнените черва: Това е причина номер едно човек да потърси гастроентеролог, който незабавно предписва всякакъв вид токсични и полутоксични лекарства, които не правят нищо друго, освен да потискат симптомите, докато рецептите не бъдат променени от втория или третия гастроентеролог. Серапептаза може да помогне без странични ефекти, защото може да усвои мъртва и възпалена тъкан, която предотвратява заздравяването. Храненето може да бъде изчистено и Серапептазата да предотврати натрупването на токсични отпадъци, причиняващи дразнене.
 

➡️Контрол на болката: Серапептаза може да се счита за естествено вещество за контрол на болката, защото блокира освобождаването на вещества, предизвикващи болка от възпалените тъкани. Той е отлична алтернатива на НСПВС.
 
 
➡️Синдром на карпалния тунел: Този тип състояния често се лекуват с хирургична намеса, но Серапептаза заедно с Бромелаин (друг протеолитичен ензим заедно с Б6 ) може да бъде добра алтернатива.
 

➡️Белези: Белезите от всякакъв вид могат да бъдат намалени значително с употребата на Серапептаза за 3 или повече месеца. Това е така, защото този ензим разтваря фибрина, компонент на тъканта на белега.
 
 
➡️Синузит: Серапептаза може да помогне при изключително силно или хронично възпаление в синусите. Чрез намаляване на вискозитета на лигавицата се подобрява въздушния поток, дишането и намалява болката от възпалението.
 
 
➡️Други заболявания: Ако това е заболяване или състояние, което включва възпаление или прекомерно производство на лигавица, Серапептазата трябва да може да помогне, да намали тежестта или да я елиминира изцяло. Всеки вид артрит ще реагира, така също при астма, кисти от всякакъв вид, ДВТ (дълбока венозна тромбоза), емфизем, съдови главоболия, разширени вени, хъркане, простатит и увеличена простата. Серапептаза също е добре проучена при животни и е изключително ефективна във ветеринарната медицина.
 
 
Токсичност на серапептаза
 
 
Безопен ли е приемът на Серапептаза? По скала от 1 до 1000 аспирин, ибупрофен и кортикостероиди са близо до 1000, докато серапептаза е по-близо до 1.
Да, тя може да причини леко стомашно дразнене при някои хора, но това се случва доста рядко. Единственото внимание при Серапептаза е, че не са правени дългосрочни проучвания за безопасност. От друга страна, добавката е широко използвана в продължение на 30 години и не се съобщава нищо вредно.
 
От особен интерес е фактът, че Серапептаза не взаимодейства с никакви лекарства, отпускани по лекарско предписание или хранителни добавки. Има известна теоретична загриженост за хората, които използват варфарин или други лекарства за разреждане на кръвта, докато използват Серапептаза, но към днешна дата не са съобщени нежелани реакции в тази област. Също така в литературата се споменава случай на пневмония, възникнал при някой, използвал Серапептаза. Връзката между причината и следствието в тази ситуация е неясна.
 
 
Правилната дозировка


Препоръчителните дози при повечето възпалителни състояния изглеждат 10 - 30 mg дневно (това е 20 000 - 60 000 единици активност), но някои лекари могат да препоръчат значително по-високи дози в зависимост от тежестта на състоянието, което се лекува.
Серапептазата се приема най-добре на празен стомах (1 час преди или 2 часа след хранене с много вода). Ако се комбинира или приема с храна, тя помага за усвояването на храната, но не прави нищо, за да въздейства на възпалението.
 
Купувайки Серапептаза уверете се, че е с ентерично покритие или специален вид капсула, за да не се разгражда и инактивира от стомашните киселини. По този начин ензимът може да достигне до тънките черва, откъдето може да се абсорбира в кръвообращението и да намали възпалението навсякъде в тялото.
 
 
 
Източник: highlevelwellness.ca
 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари