Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Сърдечно-съдова система Бетаин анхидрид Триметил глицин | Betaine Anhydrous Trimethylglycine ( TMG ) | Nutricost, 120 капс.

Бетаин анхидрид Триметил глицин | Betaine Anhydrous Trimethylglycine ( TMG ) | Nutricost, 120 капс.

Цена: 37.90лв.

Бетаин анхидрид е ценен биохимикал, който човешкото тяло може да произвежда самостоятелно. Веществото, което се съдържа и в някои хранителни продукти, оказва благоприятно въздействие върху сърдечното здраве, регулирането на телесната маса, ефективността при спортни дейности, глюкозния метаболизъм и нервната система.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.
Всъщност бетаин е химическото наименование на категория неутрални химични съединения с положително заредени функционални групи, но наименованието се използва най-често за едно конкретно такова вещество, наречено триметилглицин (TMG). То е първият открит от учените бетаин (в състава на захарното цвекло) и има сладък и умами вкус.
 
Структурно бетаинът представлява протеиногенната аминокиселина глицин с три метилови групи. Това обуславя и основната му биологична роля на кофактор в метилацията – процес при който всяка клетка при бозайниците отдава метилови групи за различни процеси в тялото, например производството на невротрансмитери като допамина и серотонина. Метилирането е необходима също така за биосинтеза на мелатонин и на коенцим Q10.
 
Основен етап в цикъла на метилирането е редуцирането на хомоцистеина обратно до метионин. Хомоцистеинът е естествено произвеждано от тялото вещество, важно за нормалните състояние и функции на кръвта, костите, очите, сърцето, мускулите, нервите и мозъка. Високите му плазмени нива обаче учените свързват с втвърдяване и запушване на артериите. Противодействайки на производството му, бетаинът допринася за намаляване на риска от сериозни сърдечно-съдови състояния, включително инфаркт и инсулт.
 
Научни изследвания показват, че приемането на бетаин може да окаже положително въздействие върху инсулиновата резистентност – състояние, което намалява съществено способността на тялото да използва хормона инсулин, за да регулира нивата на захар в кръвта.
 
Бетаинът допринася също така и за поддържане на състоянието и функцията на черния дроб. Биохимикалът подпомага детоксикацията му и разграждането на мазнини (липиди), чието натрупване в органа създава риск от сериозни здравословни проблеми.
 
Много спортисти използват добавки, съдържащи бетаин, за да повишат своята резултатност. Установено е, че веществото може да съдейства за намаляване на умората, да стимулира синтеза на протеини и да подпомогне производството на креатин – вещество, осигуряващо енергия на мускулните клетки.
 
Клинични проучвания сочат, че бетаинът може да допринесе за подобряване на телесния състав. Приемането му се свързва с намаляване на адипозната (мастната) тъкан и с увеличаване на мускулната маса.
 
Изпълнявайки ролята си на метилов донор, бетаинът подпомага и за повишаване на нивата на S-аденозилметионин (SAMe) – естествено произвеждано от тялото вещество, което съдейства за облекчаването на симптомите на тревожност и депресия.  
Съставки: В 2 капс.: Дн. доза:
Бетаин анхидрид
   (триметил глицин) (TMG)
 
1500 mg 1500 mg
 
Желатинова капсула, магнезиев стеарат (от растителен източник).
 
Не съдържа: Глутен, ГМО.
 
Хранителна добавка, 120 капсули. 
Приложение: Допринася за поддържане нормални нива на хомоцистеин в кръвта.
 
Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
 
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с поне 250 ml вода.
 
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.
 
Годност и партида: Маркирани на опаковката.
Производител: Nutricost®USA