Валута
BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
Начало Здраве и Тонус Диабет и кръвна захар Ванадий ( Ванадил сулфат + Хром ) | Vanadium | Nutricost , 180 капс.

Ванадий ( Ванадил сулфат + Хром ) | Vanadium | Nutricost , 180 капс.

Цена: 54.90лв.

Vanadium/ Ванадий ( Ванадил сулфат + Хром ), 180 капсули, e хранителна добавка на американската компания Nutricost. Формулата на продукта включва хром (хром полиникотинат) и ванадий (ванадил сулфат). Не съдържа глутен и ГМО. Хранителната добавка предлага многобройни здравословни ползи и допринася за поддържане на оптималния глюкозен метаболизъм в организма.

Добави в желани
- +

Бърза поръчка без регистрация

Само попълнете 1 поле
Ние ще се свържем с вас в рамките на работния ден.

Ванадият е химичен елемент с атомен номер 23, тъй като е 23-ият елемент в периодичната таблица. Известно е, че той е 21-ият най-разпространен метал в земната кора.

При хората ванадият се намира в кръвта като ванадат и ванадил, който е свързан с трансферин - протеин в кръвта, който е отговорен за транспортирането на желязо. Счита се за основен микроелемент, което означава, че човек трябва да го набавя чрез диетата си.

Приемът на ванадий като хранителна добавка предлага многобройни здравословни ползи - може да понижи нивото на кръвната захар и да подобри чувствителността към инсулин при хора със захарен диабет тип 2.

Здравословни ползи на активните съставки:

Ø Ванадий

● Баланс на нивото на кръвната захар

Инсулинът е хормон, секретиран от панкреаса, който подпомага преноса на кръвна захар от кръвния поток в клетките. Захарният диабет възниква, когато тялото ви не произвежда достатъчно инсулин, за да понижи нивото на кръвната ви захар или не реагира ефективно на инсулина.

Ванадиевите соли имитират действието на инсулина и може да понижи нивото на кръвната захар, както и да подобри метаболизма на глюкозата

● Потенциални ползи за холестерола

Холестеролът, свързан под формата на липопротеини с висока плътност (HDL), е известен като „добър“ холестерол. Наличието на високи нива на HDL може да спомогне за намаляване на възпалението и риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Приемът на ванадий има благоприятен ефект върху нивото на HDL-холестерола. Освен това понижава нивата на общия холестерол, триглицеридите и “лошият” LDL-холестерол.

Ø Хром

Приемът на хранителни добавки, съдържащи хром, действа благоприятно при хора със захарен диабет тип 2 и инсулинова резистентност (преддиабет). Проучванията показват, че хромът може да понижи нивото на глюкозата и да подобри инсулиновата чувствителност.

Американската компания Nutricost предлага висококачествени диетични и спортни хранителни добавки. Продуктите, дело на компанията, се произвеждат в съответствие с изискванията за добри производствени практики (GMP / Good Manufacturing Practices) и отговарят на строг контрол за качество и безопасност.

В продуктите се влагат само висококачествени суровини, а производствените практики подлежат на непрекъснат мониторинг. Nutricost предлага на пазара 100% натурални продукти, които отговарят на златните стандарти за качество.

Съставки:                                 (в 1 капс.) (дн.доза)

Хром                                              200 µg 200 µg

(хром полиникотинат)

Ванадий                                            2 mg 2 mg

(ванадил сулфат)

Оризово брашно, хипромелозна капсула.

Не съдържа: Глутен, ГМО.

Приложение: Допринася за поддържане на глюкозния метаболизъм.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно, с поне 250 ml вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Nutricost®USA